Повір'я

У цей день в основному готувалися до весняних робіт і готували зерно та інвентар. Багато було пов'язане з полем, тому сьогодні зверталися до духа, що живе в сіні у скиртах і в стогах, його називали стоговим. Вважалося, що якщо до нього добре і уважно ставитися, піклуватися, то він не пустить різних гризунів до хазяйських припасів. Тому на Григорія Літовказника приходили в поле та прийнято було вклонитися скирдам, в яких нібито живе дух. Йому дякували за ту роботу, яку він вже виконав і залишали йому коровай, як частування.

Також наші предки вірили, що деякі сни збуваються, і у них є свої певні значення. Побачити коваля або кузню означає зірвати здоров'я, працюючи. Якщо приснилися зірки, сонце або місяць, то ця людина проживе сто років. Якщо купалися у сні – у справах будуть замішання. При цьому вважалося, що хороші сни здійсняться через 2 тижні, а погані – через рік. Найімовірніше, що сон збудеться, у тих, хто народився в цей день.

Крім того, вважається, що готування м'ясних страв – це добрий знак, значить будете володіти міцним здоров'я цілий рік. Заборонено сьогодні було виносити сміття і золу, інакше можна викинути своє щастя. Також є повір'я, що якщо сьогодні обійти три рази проти сонця стіг сіна, то розбагатієш в цьому році. Щоб вже точно, то потрібно було взяти жменьку сіна з копиці і принести додому.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Прикмети і приказки

  • Погода цього дня вказує на погоду жовтня.
  • Ясна погода віщує сухе і спекотне літо.
  • Сухий сніг – у цьому році бути сухому літу.
  • Якщо на Григорія багато снігу – буде багато хліба.
  • Якщо в день Григорія Літовказника дме вітер з півдня, значить, у червні будуть часто йти грози і дощі.
  • Перша крапель на день Григорія обіцяє тепле літо.
  • Якщо безхмарне небо і ясне – бути ранньій весні.
  • Якщо іній не проходить до вечора – незабаром зіпсується погода.
  • Якщо на стогах і деревах видно іній, значить, літо буде прохолодним і непогожим.
  • Народжені 23 січня будуть відрізнятися міцним здоров'ям і сильною волею. Носити їм слід халцедон або хризоберил.

Як раніше повідомляв Знай.ua, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Нагадуємо, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.uaЗнай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваву спадщину Сталіна, вміст схованки шокував світ.