Майно і активи колишніх акціонерів Приватбанку залишаються заблокованими рішенням суду.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, керівництво націоналізованого банку повідомило, що у лондонському суді, де ще донедавна слухалась справа зазначили, що суд у столиці Великобританії юрисдикційно не відповідає для цієї справи.

"У Лондонському суді було прийнято рішення, що Англія не є підходящою юрисдикцією для цього кейса. Ми з цим не згодні і подали апеляцію", - сказав Крумханзл.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

За словами голови правління Приватбанку, заморозка активів колишніх власників банку олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова залишилася в силі.

Разом з тим варто відзначити, що 5% судових витрат зобов'язаний виплатити НАК "Нафтогаз України" компаніям олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Лондонський міжнародний комерційний арбітражний суд LCIA прийняв таке рішення.

Fieldfisher представляла інтереси Коломойського і Боголюбова в рамках судових розглядів з НАК "Нафтогаз". Зазначимо, у судовому спорі йдеться про суму більше 3 мільйонів фунтів стерлінгів (3,8 млн дол.). Суперечка стосувалася питання виконання акціонерного угоди по компанії ПАТ "Укрнафта", яка є найбільшим нафтовидобувальником в Україні.

Відомо, що 50%+1 акція "Укрнафти" належать НАК "Нафтогаз України", а 43% акцій - у фірм, пов'язаних з Коломойським і Боголюбовим. Фактично, вони контролюють діяльність компанії. У розпорядженні акціонерів і фінансові потоки "Укрнафти".

Як відомо із засобів масової інформації, менеджери Коломойського вивели з рахунків "Укрнафти" понад 11 мільярдів гривень під виглядом передоплати. Через це податковий борг державної компанії перед бюджетом перевищив 27 мільярдів гривень.

Крім того варто відзначити, що кандидат в президенти України Володимир Зеленський запевнив, що своїми силами фінансує виборчу кампанію і заперечує причетність до великих бізнесменів.

На питання, чи повернеться "Приватбанк" екс-акціонерам банку олігархам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову в разі перемоги Зеленського на виборах, актор відповів:

"Чого раптом? Чого раптом я це буду вирішувати? Або ви що думаєте, я пішов у президенти, щоб повертати банк? Ні".

Нагадаємо, Зеленський ошелешив українських корупціонерів.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський знайшов спонсора, і це не Коломойський.

Також "Знай.ua" писав, що Вакарчук і Зеленський вщент рознесуть старих політиків.

Як Коломойському вдалося вивести з Приватбанку $5,5 млрд? Проста відповідь