Приватбанк відкриє всім клієнтам можливість купувати іноземну валюту через додаток Приват24. На початку лютого українці зможуть обмінювати гроші, не встаючи з дивану.

Все це стане можливим після вступу в дію нового закону "Про валюту".

Приватбанк першим розпочне валютообмінні операції онлайн, а за місяць до нової програми приєднається і Ощадбанк.

"Ми дуже чекали вступу в силу нових регуляцій, і вже проводимо розробку цього сервісу. Орієнтовний термін виконання - кінець березня 2019-го. Також в лютому ми плануємо запустити продаж валюти в наших інформаційно-платіжних терміналах", - заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Про це повідомив керівник електронного бізнесу держбанку Сергій Харитич, - передає UBR.

Як раніше роз'яснювали в Нацбанку, до таких операцій буде застосовуватися стандартний "готівковий" валютний ліміт – за добу в одному банку людина зможе купити валюту в еквіваленті 150 тис. грн. З сьогоднішнім курсом гривні це відповідає приблизно $5,3 тис.

Втім, прогнозують в Приватбанку, левова частка операцій і близько не буде дотягувати до обмеження. А більшість українців стануть купувати валюту в Приват24 в межах $1000.

Поки що не відомо, які ще фінустанови запускають систему, але навряд чи вони сильно відстануть, адже конкуренція серйозна.

Працюють над новими можливостями для своїх клієнтів і інші банки.

"Це цікаво банкам, адже перспектива у цього проекту дуже значна. Але слід врахувати, що скористатися нею зможуть далеко не всі українці. Для цього доведеться відкрити в банку валютний рахунок – адже придбані долари треба кудись зараховувати", - попередив фінансовий аналітик Василь Невмержицький.

Нагадаємо, ПриватБанк запустив нову посугу для своїх клієнтів. Потрібно мати смартфон.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям пояснили, що накоїть долар у 2019 році.

Також Знай.ua писав, що інтернет-провайдери, які купують продукт за кордоном через стрибки долара піднімуть ціни на інтернет в Україні.