Міжнародні партнери та уряд України повинні ефективно просувати по каналах стратегічних комунікацій реалізацію європейського інвестиційного плану для держави.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс зазначив, що країни Західного блоку дуже часто програють Кремлю у тому, що не вміють проводити необхідні та вкрай важливі комунікації.

Проте він тут же додав, що країни заходу неймовірно пильно спостерігають за тратою європейських грошей в Україні, які надаються чітко під конкретні проекти.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Захід іноді програє в тому, що не вміє ефективно проводити стратегічні комунікації щодо своєї політики. І "план Маршалла" теж є певним заручником дефіциту хороших комунікацій. Але нам вдалося показати Заходу і українському керівництву, що зараз питання не в нових грошах. Йдеться про те, як допомогти Україні реалізувати проекти, включаючи інфраструктурні, використовуючи ті гроші, які вже були обіцяні, заплановані. Щоб ці ресурси ефективно залучати до виконання цих проектів", - заявив Кубілюс.

Він також додав, що країни ЄС все ж готові до чергової "порції" фінансової допомоги, яка може сягнути близько 8 млрд. євро.

"Головне завдання - створити систему, як правильно використовувати ці гроші. Міжнародні донори, уряд України, банки зараз працюють над цим. Справа впевнено просувається вперед. Ми бачимо прогрес, але стратегічна комунікація по "плану Маршалла" дуже слабка. Треба працювати", - зазначив Кубілюс.

Разом з тим варто відзначити, що екс-діловода Нацгвардії України засудили 24 січня 2018 року. Жінка була завербована російським ГРУ (Головне розвідувальне управління Генерального Штабу РФ).

Вона зізналася у злочині і отримала 4 роки в’язниці без конфіскації майна. Це порівняно м’який вирок, коли стандартне покарання за цією статтею – 10-15 років позбавлення волі.

"Антоніна Радіонова працювала діловодом у службі радіаційного, хімічного, біологічного захисту служби екологічної безпеки Головного управління Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, над Донецьком замайоріли блакитно-жовті прапори.

Як повідомляв "Знай.ua", кожному українцю дадуть по півтори тисячі.

Також "Знай.ua" писав, що будинок Порошенка вдалося зняти з повітря, незважаючи на жорстку заборону.

ЄС надасть фінансову допомогу Україні