C початку 2019 року в Україні вже зареєстрували другий випадок захворювання на малярію, і знову у Львові. Цього разу місцевий житель підхопив небезпечну інфекцію під час відпочинку на Філіппінах. Про це повідомляє Госпродпотребслужба у Львівській області.

Сезон комарів: руйнуємо головні міфи про монстрів-кровопийцах

Жителя Львова госпіталізували 23 січня. Лікарі оцінюють його стан як середнього ступеня тяжкості.

27 грудня у Львові зареєстрували ще один випадок захворювання на малярію. Чоловік повертався з відрядження з Республіки Конго, після чого у нього розвинулася блискавична форма малярії. Хворого відвезли у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню, де він помер через тиждень.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як не підхопити малярію

Симптоми малярії обычнопроявляются на 10-15-й день після укусу інфікованої комара. Перші прояви малярії (головний біль, слабкість, лихоманка, рясне потовиділення) можуть бути незначними, що утруднює діагностику. На даний момент вакцини проти малярії не існує.

Кровопивці-гурмани: як комарі вибирають "найсмачніших" людей

Лікарі рекомендують, що якщо у людини з'явились симптоми грипу, ГРВІ або підвищилася температура під час відвідування країни небезпечною в ендемічному щодо захворюваності на малярію, або протягом 1-3 років після повернення з неї - потрібно негайно звернутися до них і повідомити про те, де були.

Якщо лікування розпочати протягом перших 24 годин після виникнення симптомів хвороби, то можна уникнути розвитку тяжкої форми хвороби.

Ризику розвитку важкої форми малярії піддаються вагітні жінки, діти та особи з ослабленим імунітетом.

Україну заполонили смертоносні комарі: як захиститися

Лікарі рекомендують при плануванні поїздки в країну, де існує ймовірність захворіти малярією, придбати лікарські засоби проти малярії і постійно тримати їх при собі.

Заходи, які можуть допомогти застерегти від захворювання малярією :

- одяг максимально захищає тіло;

- антимоскітні сітки, оброблені спеціальним розчином;

- репеленти (засоби, що відлякують комах у тому числі комарів).

Підхопити малярію можна у країнах Америки та Океанії, Африки, Азії. У деяких з них хвороба поширюється круглий рік, в Азії - під час сезону дощів з березня по листопад, в країнах Америки - з жовтня по травень або всі 12 місяців.

Нагадаємо, що робити, якщо вкусив павук: слушні поради від доктора Комаровського.

Як повідомляв "Знай.иа" страшне захворювання вже у Києві: укус комара може занести паразита, який зросте у вас під шкірою.

ТакожЗнай.иа" писав, що що робити в разі укусу шершня: перша допомога.