Останній місяць зими буде по-справжньому зимовим але не надто лютим. Початок лютого ознаменується сильними морозами, особливо нічними, а вдень подекуди буде і "плюсова" температура.

Про це розповів синоптик Володимир Деркач, повідомляють "Факти".

За прогнозом спеціаліста, січень виявився нахолоднішим місяце, наступний буде м'якшим. До лютого сильний холод відійде, вночі очікуються невеликі морози, вдень буде плюсова температура, пройде сніг, а ось після 20 лютого в країну знову прийдуть сильні морози.

"У першій декаді лютого погода буде м'якою (від невеликих мінусів до плюсів) і малосніжною. У відміну від другої десятиденки, в наприкінці якій очікуються рясні опади. Крім того, у другій декаді лютого в Україну повернуться морози, але не дуже сильні. А ось після 20 лютого можливо різке зниження температури. Опади будуть помірними", - зазначив народний синоптик.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

А ось народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що в Україні найближчим часом очікується істотне похолодання - місцями мороз може бути близько 20 градусів.

"З 5 лютого повернеться справжня морозна зима. При цьому в першій половині лютого, можливі морози до 25-30 градусів, які будуть супроводжуватися снігопадами", - заявляв він в коментарі.

За словами, чекати ранньох весни не варто, морози триматимуться ще і в перший тиждень березня.

Нагадаємо, льодова брила рознесла автівку у центрі Києва.

Як повідомляв раніше Знай.ua, через сильні снігопали на головних трасах країни обмежили рух, до столиці не пускатимуть великогабаритний транспорт.

Також Знай.ua писав, що водіям показали, як правильно кермувати під час снігопаду та ожеледі, щоб не втрапити в халепу. А якщо лихо вас застало в дорозі, збережіть номери телефонів рятувальників в усіх областях.

Дивіться: Кермування взимку. Головні правила