Сумчанин отримав квитанцію за електроенергію на суму 133 тисячі гривень. Про це стало відомо в середу, 23 січня, повідомляє Бізнес.Медіа з посиланням на прес-службу "Сумоблэнерго".

Читайте також: Країна одна, а комуналка різна: українцям розповіли, де дешевше

Фахівці з "Сумоблэнерго" дізналися, що причиною такого колосального рахунки за електрику стала помилка в показаннях лічильника, які споживач передав 2 січня 2019 року з допомогою sms-повідомлення. Замість необхідних чотирьох цифр, він відправив п'ять. З цієї причинесистема нарахувала йому в рази більше спожитої електроенергії і сформувала рахунок на 133 тисячі гривень.
Помилку в рахунку помітила контролер "Сумоблэнерго". Поки що коректність показань лічильника перевірити не вдалося. В наступному рахунку за електроенергію пройде коригування цієї суми і сумчанин не понесе додаткових фінансових витрат.

"будь Ласка, уважно давайте показання лічильників електроенергії для коректних розрахунків за її споживання. Нагадаємо, робити це потрібно з 1 по 5 число кожного місяця", - попросили в прес-центрі компанії.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, де найдешевша в Україні "комуналка".
Тарифи на комунальні послуги у різних регіонах України відрізняються, особливо це стосується непідконтрольних та окупованих територій.

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко написав на своїй сторінці, що половину своєї депутатської зарплати він витрачає на оплату комунальних послуг.

"Я не живу на депутатську зарплату в 4700 грн, мені її бракує, одна тільки комуналка - майже 2000 гривень в місяць. Є заощадження та інші доходи, про яких я чесно відзвітував у своїй декларації", - написав політик на своїй сторінці в Facebook і додав, що він виступає категорично проти підвищення зарплати народним депутатам у три рази.
Громадяни Німеччини змушені віддавати за "комуналку" близько 40% своєї зарплати. При цьому вони вже давно обирають самі, у кого і за скільки купувати електрику.