Історія свята

Тетяна народилася в родині багатого чоловіка, в Римі, її виховували в християнстві, а коли дівчина стала повнолітньою, то багатство і інші блага були їй байдужі. Її серце полюбило духовний спосіб життя, тому Тетяна вирішила відмовитися від подружнього життя і в підсумку її призначили в Римській церкві діаконисою. На цій посаді вона доглядає за хворими, допомагає бідним і заточеним в темницях, всіляко намагається догодити Господу доброю справою і молитвою. При імператорі Олександрі Северусі свята Татіана за сповідання Ісуса Христа прийняла мученицьку смерть від римського градоправителя Ульпіана.

І до 1755 року цей день продовжували називати Днем Тетяни або Бабиним кутом, але тоді імператриця Єлизавета Велика підписала декрет «Про заснування Московського університету», а декрет цей подали їй саме в честь свята святої Тетяни. Тому після цього Тетяна стала покровителькою студентів і учнів, хоча ніяк не була пов'язана з наукою.

Традиції свята

Раніше на Русі це свято називали Бабин кут, на честь місця для домашнього начиння, де найбільше часу проводила господиня, його також називали сонечком. Найстарша жінка в сім'ї повинна була випекти сьогодні коровай і поділити його на всіх так, щоб кожному члену сім'ї дістався шматочок.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Для дівчат було прийнято рано вранці вбратися і піти на річку вибивати доріжки. А вбиралися тому що потім їм допомагали донести половики хлопці і розвішували їх по парканах, щоб подивитися, який з них самий чистий і красивий. Так і про дівчину судили.

Але зараз головні традиції дня стосуються студентів і всіх, хто навчається, зазвичай в університеті, а не в школі. Студенти отримують привітання та вітають викладачів. Також багато університетів проводять концерти та різні розваги. І хоча свято релігійне, для студентів це привід влаштувати масові гуляння, вечірки, гуляти всю ніч і запускати феєрверки.

Як раніше повідомляв Знай.ua, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Нагадуємо, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.uaЗнай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваву спадщину Сталіна, вміст схованки шокував світ.