В Україні є велика кількість офіційно безробітних громадян, витрати яких значно перевищують доходи, про що повідомляє політолог Валентин Гладких.

Експерт підкреслив, що чимало таких людей можуть дозволити собі житло в центрі міста і дорогі автомобілі в гаражі.

Гладких розповідає: "Крім того, більшість отримує свою записану офіційну мінімалку, а інше – в конверті. Є такі, які відмовляються від мінімалки, щоб отримати субсидії".

Політолог вважає, що необхідно декларувати всі свої доходи, що між способом життя і реальними доходами була відповідність.

Популярні новини зараз
Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Гладких підкреслив: "Але також не потрібно говорити, що у нас вулиці завалені іномарками. Спустіться в метро і подивіться, скільки там людей. Або ж в маршрутках, тролейбусах, трамваях. Подивіться, скільки там пільговиків. Адже бідний – це не той, хто не може собі купити "Мерседес", а той, хто не може купити собі поїсти".

Крім того, політолог в черговий раз підтвердив, що однією з найбільш бідних категорій населення залишаються пенсіонери.

За словами політолога: "Пенсіонери – це апріорі нужденні люди, які живуть за межею бідності. Знаходяться на утриманні своїх дітей. Не може так бути, щоб пенсія чи зарплата були менше прожиткового мінімуму. Це означає, що людина має якісь невраховані доходи або ж прожитковий рівень не відповідає дійсності. Інакше ми всі повинні померти з голоду".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що нинішнє покоління дуже вимогливо ставиться до умов праці. Більшість молодих співробітників не терплять будь-яких зауважень з боку керівництва і хочуть вільного графіка роботи.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у 2019 року вступає в силу нова система розрахунку лікарняного, зокрема, тепер його мінімальний розмір становитиме не 90 гривень, як було до цього, а 100 гривень.

Також "Знай.uа" писав, що новий закон кинув українців в шок. Відтепер потрібно буде відраховувати кошти на користь держави, якщо до вас у гості приїдуть з-за кордону.