Початкова вартість чавунних декоративних решіток, які у Харкові придбали за ціною, що дорівнює вартості MacBook, була у 134 рази меншою від цін у кошторисах.

Цю інформацію повідомили у "Харківському антикорупційному центрі" з посиланням на ухвалу Дзержинського райсуду.

Слідчі встановили, що підрядник, який встановлював декоративні решітки по алеї вздовж саду Шевченка та алеї вздовж майдану Свободи, ТОВ "БК "Спецбухтехнологія", придбав ці решітки у ТОВ "БВКФ Технікабуд" по 28 694 грн за штуку. В свою чергу ця фірма купила решітки у сєвєродонецького підприємства з ознаками фіктивності ТОВ "Сіндас" по 28 407 грн за 1 шт.

ТОВ "Сіндас" придбало чавунні решітки у підприємства з ознаками фіктивності ТОВ "Вінгерт" по 213,6 грн за 1 шт. Відомості, щодо закупівлі чавунних решіток у ТОВ "Вінгерт" відсутні.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

ТОВ "Вінгерт" зареєстроване у Києві. Власником та керівником фірми є мешканка Дергачів Людмила Чантурія.

Грошові кошти, що надійшли на розрахункові рахунки ТОВ "Вінгерт" у якості оплата за начебто поставлені чавунні решітки у 2017 році, були виведені у готівку, та привласнені особами, причетними до кримінального правопорушення.

Нагадаємо, що в Національному антикорупційному бюро України розповіли, хто проводив стеження за Центральною синагогою Києва, в якій звинувачували агентів бюро. Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба.

"Бюро вивчило відеозапис, оприлюднений у мережі інтернет, і встановило, хто саме зафіксований на ній. Особи, яких ЗМІ назвали "агентами НАБУ", виявилися співробітниками іншого українського правоохоронного органу", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що назву правоохоронного органу вказувати не хочуть, щоб не підривати довіри громадян до правоохоронної системи.

Як повідомляв Знай.ua, суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Яценюка та Петренко. Яценюк і Петренко підозрюються в розтраті держкоштів і відмиванні доходів.

Також Знай.ua писав, що стало відомо про хибну схему зарплат українських держслужбовців.