Не зважаючи на те, що Новий рік розпочався не дуже зимовою погодою, до кінця січня зима дала про себе знати сильними морозами і рясними снігопадами. І тепер українцям про потепління можна лише мріяти, адже за прогнозами метеорологів, лютий принесе багато сюрпризів.

Календарна зима закінчується цього року 28 лютого, однак астрономічна триває до весняного рівнодення - 20 березня. І хоча до цього дня ще далеко, січневі морози, хуртовини та перепади температур вже добряче набридли українцям. Однак, погода на це не зважає, і за прогнозами синоптиків і метеорологів, лютий буде мало чим відрізнятися від січня. Більш того, як відзначають експерти, це найбільш непередбачуваний місяць, в якому можливо як різке потепління, так і різке похолодання.

Синоптики розказали, чого чекати українцям від погоди у найближчі місяці.

До настання лютото Україна переживе відлигу. Останні дні січня очікуються відносно теплими і мокрими: будуть опади у вигляді дощу, мокрого снігу.

"Сьогодні в Україну йде потепління, кардинально погода зміниться по всій країні. Тільки на заході буде відносно прохолодно - вдень близько нуля, а вночі невеликий мінус: -3 ...- 5 градусів", - розповів начальник відділу метеопрогнозів Гідрометцентру Володимир Білик.

Теплий фронт протримається на території України мінімум тиждень, а потім, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, знову вдарять морози.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"З початку лютого температура опуститься до -14 ...- 15 морозу вдень в центральній частині України, а вночі може бути і -17 ° С. Потім чекаємо послаблення морозів, але вже до 8 лютого температура опуститься до -25 ...- 30 градусів. До 12 лютого різко потеплішає, а з 24 лютого варто очікувати плюсову температуру +2 ... + 3 градуси ", - розповів Леонід Горбань.

Крім того, лютий буде щедрим на опади. Сніг засипле землю 2-4 лютого, а також буде йти 8-9, 17-19, 23 і 27 лютого, уточнює народний синоптик. Свій прогноз він робить, опираючись на народні прикмети і числовий ряд планет. Запевняє: достовірність - приблизно 75%.


За прогнозами народного синоптика, березень теж буде холодним. На початку місяця температура опуститься до -4 ...- 5 градусів і протримається до 12 березня. Але з 2 по 6 березня в Україні знову прийдуть морози до -12 ... -14 градусів.

"Ранньою весни чекати не варто. Як і в минулому році, зима затягнеться", - підкреслює Леонід Горбань.

Але квітень-травень будуть теплими.

"Взагалі, все літо буде відносно спекотним, спекотнішим, ніж у минулому році і більш сухим", - говорить Горбань.

Нагадаємо, в Україні 26 січня очікується невеликий сніг, на південно-східній половині країни прогнозується невеликий мокрий сніг і дощ, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, туман

Як повідомляв портал Знай.ua, 27 січня в Укргідрометцентрі оголосили штормове попередження у багатьох областях країни.

Також Знай.ua писав, синоптики оприлюднили прогноз погоди на лютий - українцям варто готуватися до лютих морозів, хуртовин та ожеледиці.