В Укргідрометцентрі оголосили штормове попередження у багатьох областях країни на 27 січня. Метеорологи розповіли, що очікується приріст снігового покриву до 15 сантиметрів.

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-служба ДержНС, передає "ХВИЛЯ".

Синоптики розповіли, що ожеледиця на дорогах очікується у Вінницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Сумській і Харківській областях.

Водіїв закликали не виїжджати за межі міст, через ускладнення погодних умов.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"ДСНС настійно рекомендує водіям і керівникам автотранспортних підприємств утриматися від поїздок за межі міст протягом 27 січня. У тих областях, де синоптики прогнозують ускладнення погодних умов у вигляді сильного снігу, заметілі, існує загроза утворення переметів, які призведуть до припинення руху на автошляхах України". йдеться в повідомленні

Нагадаємо, синоптики оприлюднили прогноз погоди на лютий - українцям варто готуватися до лютих морозів, хуртовин та ожеледиці. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань. Він зазначає, що в Україні з 5 лютого очікується різке зниження температури аж до -30. Морози, які почалися після Хрещення, протримаються до кінця січня, говорить Горбань.

В останні дні січня очікується відлига, однак вона триватиме лише до початку лютого, а потім вдарять сильні морози.

"З 5 лютого вступить в права справжня морозна зима. При цьому в першій половині лютого, можливі морози до 25-30 градусів, які будуть супроводжуватися снігопадами", - розповів Горбань.

Раніше повідомлялося, що останній місяць зими буде по-справжньому зимовим, але не надто лютим. Початок лютого відзначиться сильними морозами, особливо нічними, а вдень подекуди буде "плюсова" температура.

Як повідомляв Знай.ua, лютий снігопад і транспортний колапс у Києві породив безліч забавних фотожаб. Киян розлютили величезні пробки і затримки громадського транспорту.

Також Знай.ua писав, що погода в лютому змусить забути про ранню весну: морози -30 і сніговий армагеддон. Після 20 лютого в країну знову прийдуть сильні морози.