Стало відомо, чи надовго снігопади затримаються в Україні, і яка погода очікується в останній місяць зими. Так, заступник начальника відділу метеопрогнозів українського Гідрометцентру Наталія Голеня повідомила, що найближчим часом стихія перестане бушувати, передають "Факти".

"Рясні снігопади і хуртовини очікуються ще й 24 січня в Сумській, Полтавській, Харківській і Луганській областях, а на решті території країни вже буде спокійно. Правда, зовсім без опадів не обійдеться. Вони будуть невеликими, в вигляді снігу, мокрого снігу, а місцями і дощу.

Крім того, очікується покращення температурного режиму. У північних і західних областях морози ослабнуть, в центральних і східних областях буде близько нуля, а на півдні країни температура повітря місцями підніметься до +7. Так що найближчим часом в Україну прийде відлига", - уточнила синоптик.

Варто відзначити, що подібний прогноз склав народний синоптик Володимир Деркач. Він повідомив, що лютий в нашій країні не буде занадто суворим.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"На початку лютого вночі очікуються невеликі морози, вдень буде плюсова температура, пройде сніг. У загалом у першій декаді місяця погода буде м'якою (від невеликих мінусів до плюсів) і малосніжною. На відміну від другої десятиденки, наприкінці якої очікуються рясні опади. Крім того, у другій декаді лютого в Україну повернуться морози, але не дуже сильні. А ось після 20 лютого можливо різке зниження температури. Опади будуть помірними", - розповів Деркач.

Нагадаємо, що наступні два дні на більшій частині України очікуються значні опади та сильний вітер. Відомий український синоптик Наталка Діденко прогнозує люті морози і снігопади.

Як повідомляв портал Знай.uа, народний синоптик Леонід Горбань заявив, що в Україні з 5 лютого очікується різке зниження температури аж до -30.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні в найближчі дні очікується істотне похолодання - місцями мороз може досягати 20 градусів. Така погода, за словами синоптиків, протримається до кінця січня.