В автоматах з продажу квитків на громадський транспорт у Варшаві виникне можливість обслуговування українською мовою.

З посиланням на Управління міського транспорту, про це передає Gazeta Wyborcza.

Відомо, що з відповідною ініціативою виступив Кшиштоф Стшалковський, бурмистр варшавського району Воля.

Доцільність такого рішення пояснив він тим, що у цей час у Варшаві живуть десятки тисяч українців, які там працюють, навчаються і сплачують податки.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

“Таке рішення полегшить життя українським громадянам і продемонструє, що Варшава є відкритим містом, яке піклується про комфорт усіх жителів”, – заявив Стшалковський.

За словами представника транспортного управління Томаша Кунерта, відповідний інтерфейс з українськими командами вже готовий, і вже скоро його передадуть операторам квиткових автоматів.

Раніше обслуговування українською мовою у громадському запровадили у Вроцлаві та Лодзі.

Нагадаємо, стало відомо, що підозрюваний у вбивстві мера Гданська Павла Адамовича не визнав свою провину у вбивстві політика. Про це повідомляє польське видання Onet з посиланням на прокуратуру в Гданську.

"Обвинувачений не визнав свою провину", - заявила прес-секретар прокуратури Гражина Вавринюк.

Також вона додала, що 27-річному жителю Гданська, затриманому після нападу на мера, пред'явлені "звинувачення у вбивстві, мотив якого заслуговує особливого осуду".

Крім того, місцева прокуратура вже звернулася до суду з проханням застосувати до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді арешту.

При цьому він закричав у мікрофон: "Привіт, привіт! Мене звуть Стефан. Я безневинно відсидів у тюрмі". "Громадянська платформа" (польська політична партія - ред.) мене катувала, саме тому і загине Адамович".

Варто відзначити, що поліцейські заарештували нападника прямо на місці кривавого інциденту.

Як повідомляв раніше Знай.uа, в Києві батьки маленьких дітей підняли паніку через нібито педофілів, які приставали до малюків на вулиці.

Також Знай.uа писав про те, що в Одеській області правоохоронцями був затриманий злочинець, який убив і зґвалтував дитину.