В Українському інституті національної пам'яті представили інтерактивний підручник "Бабин Яр: пам'ять на тлі історії. Путівник для вчителя". Книга формує середовище пам'яті про трагедію поза контекстом "круглих" дат. Про це йдеться у повідомленні пресс-служби УІНП.

"Український інститут національної пам'яті є інтерактивний підручник "Бабин Яр: пам'ять на тлі історії. Путівник для вчителя". Він є складовою великого проекту по відновленню та збереженню пам'яті про Бабин Яр, заснованого Інститутом з 2016 року спільно з Українським центром вивчення історії Голокосту, Громадським комітетом для вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру, Музеєм історії міста Києва та багатьма іншими учасниками ... Над методичною розробкою підручника працювала група висококваліфікованих вчителів історії і методистів по всій Україні", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в УІНП, в рамках проекту створена однойменна віртуальна виставка "Бабин Яр: пам'ять на тлі історії", документальний фільм "Бабин Яр у пошуках пам'яті", видано методичний посібник "Бабин Яр: пам'ять на тлі історії" , проведена серія семінарів для педагогів.

Учні і вчителі зможуть на прикладі матеріалів виставки та документального фільму про Бабин Яр розглянути проблемні питання, пов'язані з пам'яттю про жертви Другої світової війни.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"Український інститут національної пам'яті проводить роботу по збереженню пам'яті про трагедію Бабиного Яру, що засвідчує злочини проти людяності як нацистського, так і комуністичного тоталітарних режимів. Адже радянська влада всіляко знищувала пам'ять про цю трагедію, і наше завдання сьогодні - об'єднати зусилля у відновленні історичної правди про Бабин Яр тих, хто працює з цією темою. Інтерактивний підручник розроблений для педагогів у форматі конструктора занять, а сама тема розглядається комплексно через історичний, філософський, культурологічний та інші підходи", - зазначає голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Ознайомитися з інтерактивним підручником можна на сайті УІНП.

Нагадаємо, література в інтернеті та відеоуроки: ці сім способів заощадять студентам гроші та час.

Як повідомляв раніше Знай.ua, діти не хочуть вчитися: психологи розповіли, чому та що робити батькам.

Також Знай.ua писав, що лікар Комаровський відповів на питання, чи можна дітям носити рюкзак.