Найбільша фінансова установа України - "ПриватБанк" - незабаром підвищить плату за свої послуги.

Тарифи на розрахунково-касове обслуговування вже знаходяться під прицілом, повідомляють журналісти "Фрази".

Про підвищення розцінок на обслуговування у касах повідомив керівник "роздрібного" напряму "Приватбанку" Олексій Шабан.

Він розповів, що в сучасному світі платити через касу - абсолютно безглуздо, так як в банку створено розвинену систему самообслуговування і віддаленого банкінгу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Шабан вважає, що клієнти, які хочуть оплачувати рахунки і переводити гроші через касу в відділенні повинні бути готові за це заплатити.

"Так, це дорогі платежі, і якщо клієнт готовий заплатити за те, щоб касир набрала його платіж і прийняла готівку — він може заплатити. А якщо він може сформувати платіж сам (в інтернет-банкінгу), а в касі просто здати готівку, це вже не буде платежем. Це буде просто поповненням рахунку". Олексій Шабан

Також Шабан зазначив, що сподівається не образити клієнтів банку майбутнім підвищенням.

Нагадаємо, що 7 лютого ПриватБанк запустить обмін валют в мережі своїх платіжних терміналів - зараз в Україні налічується 12 тисяч таких апаратів. Валютообмінні операції будуть здійснювати в мережі платіжних терміналів банку, однак отримати готівку за обмін буде неможливо.

Про це розповів член правління Приватбанку Олексій Шабан в інтерв'ю одному з українських видань.

Він уточнив, що обмін проводитимуть між трьома валютами — гривня, долар і євро. І конвертувати валюту безготівково. Тобто, вставивши в термінал купюру, клієнт зможе отримати гроші на свій гривневий або валютний рахунок, але не банкнотою.

Як повідомляв раніше Знай.uа, у клієнтки Приватбанку за борги відібрали останнє. Новий гучний скандал насторожив українців.

Також Знай.uа писав, що українці скаржаться на нахабство Приватбанку, який самовільно змінює кредитні ліміти і забирає з карток українців останнім.