ПриватБанк має намір скоротити до мінімуму обсяги валютних депозитів.

Про це повідомила заступник голови правління банку Галина Пахачук під час виступу на Fitch Rating Annual Conference.

"Ми навмисне встановили дуже низькі ставки по валютних внесках, щоб "витиснути" їх з банку. Тому незабаром чекайте нашу валюту в інших комерційних банках", – сказала Пахачук

Вона зазначила, що "ПриватБанку" також знадобляться кошти для формування додаткових резервів.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Проблемний портфель у нас 84%, зарезервований він на 96%. Потрібно досягти 100%", – сказала Пахачук.

Заступник голови Правління банку стверджує, що банк не очікує, що йому будуть потрібні додаткові вливання від держави: дорезервування буде виконано за рахунок прибутку Приватбанку.

Раніше стало відомо, що ПриватБанк нарощує портфель гривневих вкладів і одночасно зменшує пасиви в іноземній валюті.

"Ми допускаємо, що піде близько $1 млрд з нинішніх $3 млрд. Але це буде не швидкий процес", – говорила Пахачук.

Раніше повідомлялося, що фінансистам дозволили порушувати звичні 3 роки позовної давності з умовою отримання згоди від клієнтів.

Українським банкам заборонили в односторонньому порядку продовжувати термін позовної давності більше 3 років, і вимагати свої гроші. Відповідне рішення виніс Верховний суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду по справі №204 / 3294/14-ц.

Нагадаємо, в Приватбанку порахували, скільки українці щомісяця витрачають в інтернеті. Стало відомо на що і скільки витрачають українці в інтернеті.

Як повідомляв Знай. ua, суд звільнив українців від "боргової кабали", але не поспішайте радіти. Банкірам заборонили вимагати з людей гроші.

Знай. ua писав, що масштабний збій у Приватбанку залишив українців без грошей. Люди не могли отримати свої гроші.