Нещодавно у Карпатах заблукав 34-річний киянин. Його шукали 4 дні. Рятувальники витратили на пошуки близько 170 тисяч грн.

Жителя столиці Ігоря Грищенка знайшли 10 січня й доправили до лікарні з обмороженням кінцівок. Зниклий поблизу гори Гимба турист вийшов на зв'язок і повідомив рятувальникам, що перебуває в хатинці лісника біля річки на Боржавському хребті та почувається добре. Згодом цього ж дня надзвичайники знайшли чоловіка.

170 тисяч гривень за попередніми підрахунками коштували пошуки рятувальниками 34-річного киянина Ігоря Грищенка

170 тисяч гривень за попередніми підрахунками коштували пошуки рятувальниками 34-річного киянина Ігоря Грищенка. Про це сказав керівник гірської пошуково-рятувальної служби Олександр Гуляк. #НовиниСуспільнеЗакарпаття

Geplaatst door UA: Закарпаття op Dinsdag 29 januari 2019

Грищенко ходив у гори з 3-річного віку. Він зміг вижити через те, що мав навички виживання в екстремальних умовах та належне екіпірування.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Разом із Ігорем Грищенком був також його товариш. Рятувальники знайшли його раніше за самого Грищенка. Адже чоловіки, коли зрозуміли, що загубились, вирішили розділитись.

"Налетів туман, пішов дуже рясний сніг. Потім зрозуміли, що не туди повернули", - розповів врятований киянин.

Закарпатські рятувальники у свою чергу застерігають екстремалів не виходити в гори через високий ступінь лавинонебезпеки. Особливо небезпечно в районі гори Драгобрат, полонини Урда та гори Близниця. Також надзвичайники закликають власників канатних витягів за умов поганої погоди призупиняти їх роботу, щоб туристи не спокушалися піти в гори та наразити себе на смертельну небезпеку.

Від початку року в Карпатах вже заблукали 18 осіб. Двоє з них загинули. Пошуки зниклих оплачують з державного бюджету.

Нагадаємо, що в Закарпатській області трьох жителів Києва накрило сніговою лавиною поблизу гори Стіг. В результаті події загинула одна людина.

Раніше "Знай.uа" писав, що туристичні дороги шокували українців станом: 30 км їдеш більше години.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на туристів зійшла потужна лавина: більше немає надій знайти когось живими.