Кабінет міністрів змінив норми споживання блакитного палива для побутових споживачів, які не мають лічильників.

Починаючи з 30 січня норми споживання газу знизять втричі: до 3,29 куб. м. на одну людину в місяць. Про це повідомляє UBR.

Перший раз Верховний суд звинуватив Кабмін у порушенні регламенту, визнав його рішення незаконним. Однак чиновники не відступають та вдруге змінюють рішення.

газовий лічильник

"Облгази знову можуть оскаржити це рішення. Минулий раз на період судових позовів людям хоч і приходили завищені платіжки з кабмінівським нормам, споживачам їх дозволили не сплачувати. Зараз історія може повторитися", — зазначив Член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як підкреслили представники Міненерговугілля, на сьогодні населення реально споживає в середньому вдвічі більше блакитного палива, ніж встановив Кабмін. Крім того, норми коригують, орієнтуючись на субсидіантів.

оплата комуналки

Все, що вище норми 3,29 куб. м, потрібно буде оплатити зі своєї кишені. Тому укранъцям доцільно встановити лічильники та платити за реально спожитий газ та не витрачати зайвого.

Крім того, уряд зобов'язав поставщиків встановлювати лічильники громадянам безкоштовно. Оплатять це з держбюджету. Але, за словами експертів, і з цим можуть виникнути проблеми.

"У регіонах у "Нафтогазу" немає представництв. Отже, потрібно делегувати ці функції третім компаніям. З-за цього процес може розтягнутися в часі. Та й не всі люди хочуть встановлювати лічильники – декому вигідніше платити без них", — додав Корольчук.

Нагадаємо, українцям пояснили, як не платити за комуналку, якщо якість не влаштовує.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Рева відсвяткував новий рік на суму, яку б вистачило пенсіонерам 10 років.

Також Знай.ua писав, що українці по-новому будуть платити за воду та тепло.

Дивіться: Як українці платитимуть за новими тарифами