Дозволити усім дорослим - незалежно від віку і професії - щепитися безкоштовною вакциною КПК (кір-паротит-краснуха)- таку можливість розгляне національна експертна група з імунізації.

Про це повідомляє ТСН.

вірус

Через спалах небезпечної інфекції, якою вже заразилось в Україні понад 12 тисяч осіб, серед яких 60% - це діти, в МОЗ забили тривогу. Хоч епідемію кору не оголосили, проте чиновники вкрай занепоїлись та думають, як зменшити поширення агресивного вірусу, від якого померло вже четверо дорослих, серед жертв є й діти.

кір

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Медики радять дорослим, навіть тим. їто колись проходив імунізацію задти кров на виявлення антитіл до вірусу.

За словами лікаря Андрія Волянських, з 200 людей, які відвідали лабораторію, в 30 (15%) не виявилось захисту проти вірусу.

Серед дорослого населення у групі ризику - лікарі.

Антитіла також визначають, коли людина не впевнена, чи має щеплення, або чи проходила ревакцинацію.

Аналіз зроблять за три дні, а коштує він близько 250 грн.

щеплення

Вважається, що вакцинація забезпечує імунітет пожиттєво. однак деякі хвороби можуть пригнічувати імунітет.

Медики радять в такому випадку пройти повторну вакцинацію. Втім, на сьогодні є обмеження щодо вакцинації дорослого наслення.

вакцина

Тому перед чиновниками на сьогодні стоїть завдання це обмеження зняти та дозволити дорослим, особли тим, хто в групі ризику через професійну діяльність, щеплюватися безкоштовно.

Нагадаємо, за перші десять днів минулого року в Києві було зафіксовано 61 випадок захворювання на кір, з яких 49 - у дітей.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський розповів, чому щеплення робити треба і як лікуватися від ГРВІ без антибіотиків.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні з початку року від кору померло 6 хворих.

Дивіться: Що говорять в уряди щодо спалаху кору