Стало відомо, що за перші десять днів минулого року в Києві було зафіксовано 61 випадок захворювання на кір, з яких 49 - у дітей. Спалахи хвороби зареєстровані у 5 дошкільних і шкільних колективах, і один випадок у цирку "Кобзов", де захворів дорослий співробітник.

За статистикою КМДА, в Києві на початок року не вакциновані від кору близько 20% дітей у віці від року до 18 років. Тому міська влада прийняла рішення не пускати не щеплених від кору дітей столичні школи та дитсадки.

Крім того, тимчасово припинена робота цирку "Кобзов" з-за виявленого випадку захворювання на кір співробітника закладу. Варто зазначити, що випадки масового захворювання на кір були зафіксовані на початку 2019 року і в інших містах України - Одесі, Львові, Івано-Франківську тощо.

Причина епідемії кору в Україні – занадто велика кількість "відмовників". Адже переважна більшість хворих – це ті, хто не вакцинувався. Про це заявив член Асоціації сімейних лікарів Києва Юрій Зінчук.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, зараз країна змушена розплачуватися за цю недбалість.

"В окремих регіонах України вже можна вводити епідемічну обстановку. Тому що там перевищено поріг захворюваності на кір", – підкреслив Зінчук.

Фахівець також додав, що епідемічний поріг переступили західні регіони країни та Одеська область. При цьому дуже велика кількість хворих зафіксовано в столиці.

Нагадаємо, що в Україні з початку року від кору померло 6 осіб, а всього на кір захворіло 8,5 тис. осіб, з яких дві третини - діти.

Як повідомляв портал Знай.иа Міністерство охорони здоров'я України заявило, що не буде оголошувати епідемію кору країни. В Україні необхідно розширити доступ до вакцин від кору. Наразі є 1 млн вакцин по регіонах, а також майже 400 тис. доз на складах додатково.

Також портал Знай.иа писав, що грип атакував Закарпатті. Багато постраждали від нього, а симптоми проявляються у всіх приблизно однаково. Піднімається температура до 40, головний біль, іноді блювота.