Мобільний оператор Київстар виконує вказівки Нацкомісії з питань зв'язку. Номери почнуть блокувати з 8 лютого 2019 року.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що мобільний оператор повністю припинить зв'язок з російськими номерами, які розташовані у межах непідконтрольних українському урядові територій у Донецькій, Луганській областях та Криму. Крім того заборона діятиме в окупованих територіях Грузії (Абхазія та Цхінвальського регіону).

Відповідне СМС-повідомлення оператор уже розсилає своїм абонентам.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Варто відзначити, що обмеження зв'язку відбувається на основі рішення Нацкомісії з питань зв'язку. Адже відомство радить припинити обмін міжнародним трафіком з окремими номерними ресурсами, які були виділені Російською Федерацією з порушеннями і використовуються на території Автономної Республіки Крим, на тимчасово непідконтрольною території Донецької та Луганської областей України, а також на окупованих територіях Грузії.

Номери почнуть блокувати з 8 лютого 2019 року.

Разом з тим варто відзначити, що популярний український мобільний оператор lifecell ліквідує декілька тарифних планів. За повідомленням оператора, "під ніж" піде одразу чотири пакети.

Відключення абонентів від старих тарифних планів та переведення їх на нові відбудеться з 5 лютого.

Абонентів цих мобільних пакетів переведуть на умови тарифного плану "Гаджет". Сплачені і нараховані за старим тарифом послуги збережуться у відповідності із строком їх дії. При цьому включно до 25 березня 2019 року, абоненти можуть самостійно вибрати і безкоштовно перейти на будь-який інший тарифний план lifecell, доступний для підключення.

Отже, абонентам Lifecell, які користуються старими тарифними планами, потрібно підібрати собі інший пакет послуг. Оператор прибере наступні тарифи:

• "3G Гаджет";
• "3G + Гаджет";
• "3G + Гаджет 2017";
• "life :) Online".

Варто відзначити, що в кінці минулого ще один великий мобільний оператор Vodafone Україна також закрив у себе більше 60 старих тарифних планів. Півтора десятка пакетів ліквідував і Київстар, запропонувавши абонентам нові тарифи, хоча й вони не для декого не були вигідними. Як правило, абонентів переводять на більш дорогі пакети послуг, пояснюючи це тим, що пропонують клієнтам найбільш оптимальні варіанти, виходячи з їх попередніх потреб.

Нагадаємо, у мережі порівняли розцінки київських провайдерів.

Як повідомляв "Знай.ua", найпопулярніші оператори накрутили тарифи.

Також "Знай.ua" писав, що популярний український оператор вляпався у 4G-скандал.

Українці зможуть міняти мобільних операторів, не втрачаючи старий номер