Власники автомобілів з єврономерами до середини лютого виїдуть на нові акції протестів.

Після 10 лютого українці вирішили відновити протестні акції, новий грабіжницький закон, яким нині керуються при розмитненні авто, не дозволяє більшості водіям залишити собі придбану автівку, адже вартість отримання українських номерів просто космічна, навіть враховуючи пільгу на акциз 50%. А що вже говорити про повну вартість.

Про це пише "autoconsulting".

За заявою "євробляхерів", зараз сума митних платежів, які вони повинні сплатити при розмитненні, становить 150-200% вартості автомобіля, і нібито тому, за їх даними, за два місяці дії закону розмитнено всього 30 тис. авто, причому близько 80% - свежезавезенные. Тому новим вимогою активістів стало виключення з формули розрахунку акцизу коефіцієнта "віку" автомобіля.

авто з іноземною реєстрацією

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Тоді акциз складе 100-150 євро, і всі митні платежі не будуть перевищувати 40% вартості авто. Для прикладу власник авто вартістю 3 тис. дол заплатить до бюджету 1200 доларів, або 33,6 тис. грн", - підрахували українці, запевняючи, що абсолютна більшість власників авто на єврономерах згодні з такими тарифами, a значить держбюджет може отримати набагато більше, ніж очікує.

водій

За новим законом від листопада 2018 розмір акцизу дорівнює базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку (останній обмежений 15, т. e. таким він буде і для більш старих авто).

Для авто з бензиновими двигунами об'ємом до 3 тис. см куб. базова ставка становить 50 євро.

Для автомобілів з великим обсягом двигуна - 100 євро.

Для авто з дизелем до 3,5 тис. куб. см - 75 євро

Для авто на більш потужних двигунах - 150 євро.

При цьому протягом 90 днів (термін спливає 22 лютого) ді пільга - ставка акцизу з коефіцієнтом 0,5.

А вже з 23 лютого власники євроблях при розмитненні заплатять повну ставку.

Крім того, ще 90 днів водії зможуть їздити на євробляхах, однак, якщо не розмитнити машину до 20 травня, водіям випишуть штраф на десятки та навіть сотні тисяч гривень. також можлива конфіскація транспортного засобу.

гроші

Нагадаємо, водіїв попередили про нові схеми розводу: залишитесь без грошей, а найголовніше - обдирає держава.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці по-новому отримають водійські права.

Також Знай.ua писав про те, що водіям розповіли, куди вони можуть подзвонити, якщо застрягли на засніженій трасі. Телефони служб рятувальників в усіх областях.

Дивіться: Розмитнення євроблях. Як не натрапити на аферистів