Українські водії все частіше потрапляють у підлі шахрайські схеми. На довірливості і недалекоглядності автомобілістів примудряються нажитися навіть правоохоронні органи. Про це пише UBR.ua.

"У 40% випадків складання протоколів по частині 1 ст. 130 Купап (відмова водія від проходження огляду на стан сп'яніння), працівники патрульної поліції спочатку кажуть водіям про їхнє "законне право" відмовитися від проходження огляду", — розповів керуючий партнер ЮФ "Братів Федорових" Дмитро Федоров.

Як повідомив експерт, копи використовуються достатньо просту схему. Вони зупиняють машину і звинувачують водія в тому, що він знаходиться у стані сп'яніння. Людині пропонують поїхати в медпункт для огляду наркологом, а в дорозі пропонують "вирішити питання" іншим спобом.

Людині кажуть, що вона може пройти медогляд самостійно і повертають права. Вона, нібито, повинна сказати на камеру, що відмовляється від огляду. Після цього водієві дозволяють поїхати на своїй машині.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

поліція
поліція

Але в суді справа обертається по-іншому. Судді, найчастіше, не беруть до уваги висновки про проходження огляду за зверненням пацієнта. Водія судять вже за відмову пройти огляд.

Відеозапис, який є у копів - це вже достатня підстава, щоб забрати у водія права на рік і присудити йому штраф у сумі 10 200 грн.

"Розводи" на СТО

Водіям рекомендують спостерігати за роботами на своїх автомобілях в СТО і, за необхідності, перевіряти камери відеоспостереження. Працівники автомайстерень "люблять" замість нових замовлених запчастин, ставити поношені і виставляти рахунок на послуги, які не проводилися.

"Найчастіше старими запчастинами промишляють на дилерських станціях, оскільки у тих є гарантійні склади запчастин. Клієнту слід обов'язково просити назад старі запчастини, які змінюють", — помітив директор автосервісу "Автогарант Моторс" Вадим Мазур.

Нагадаємо, Toyota в честь ювілею представила унікальний Toyota Land Cruiser 200.

Раніше Знай.ua повідомляв, на певних ділянках важливих трас спостерігаються проблеми, рух ускладнений, багато водіїв потребують допомоги рятувальників.

Також Знай.ua писав, що українцям повідомили, куди вони можуть зателефонувати і попросити допомоги, якщо застрягли на засніженій трасі.