Нову модель екзаменів на водійські права розробили експерти урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" та ГО "Асоціація українських моніторів дотримання прав людини".

Передбачається, що за допомогою нових правил, які усувають людський фактор, розроблена система зведе до мінімуму ризики під час здачі іспиту. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Так, нову модель здачі іспитів було представлено на прес-брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі 22 січня. Відомо, що модель розроблено на основі міжнародного досвіду. Експерти працювали спільно з ІТ-спеціалістами та фахівцями Головного сервісного центру МВС. Експерти впевнені, що нова модель іспитів зможе убезпечити людей, що здають іспити, від хабарів.

"Головна ідея — що майбутній водій сам "веде" себе від початку до кінця під час здачі іспитів", - розповіла менеджер проектів урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" Олеся Архипська.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Варто нагадати, що в 2019 році державну підсумкову атестацію з технології ЗНО здаватимуть лише учні 11-х класів, а також студенти установ вищої (коледжі та технікуми) і професійної освіти. Для дев'ятикласників правила залишаються старими. Про це повідомили представники Міністерства освіти і науки, які відповіли на наболілі питання у зверненнях батьків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з розміщеним на сайті міністерства документом, за кермо заборонять сідати всім, у кого знайдуть хоч якесь захворювання. У МОЗ введуть новий порядок проходження медогляду для водіїв. Зазначається, що буде заборонено сідати за кермо навіть людям з такими захворюваннями, як сколіоз, геморой і гіпертонія.

Нагадаємо, прикордонник погорів на хабарі, а докази вирішив з'їсти: фото.

Як повідомляв Знай.uа автошколу, де "вчилася" Зайцева, хочуть закрити: хабар на хабарі і липові посвідчення.

Знай.uа писав, кривава дорога забрала сотні людських життів: підсумки ДТП шокують.