Протягом тижня в Україні спостерігається незвичне для цієї пори року потепління. Однак синоптики попереджають, що вже в середині наступного тижня в країну повернуться сніг та морози.

Про це повідомляє "Укргідрометцентр".

Зокрема, в суботу, 2 лютого по всій Україні вдень температура буде плюсовою. На півночі країни та на заході пройде сніг з дощем. У іншій частині країни буде мінлива хмарність, але без опадів. У західних областях вдень в середньому буде від +2 до +6 градусів, на півночі і на сході від +1 до +3, у центральних областях від +2 до +4, і на півдні від +6 до +10 градусів.

У неділю, 3 лютого, синоптики прогнозують відсутність опадів. Погода буде похмурою, лише на Закарпатті та в Криму - сонячно. Температура повітря вдень у західних областях від +4 до +8 градусів, в центральних від +4 до +6 градусів, на півночі від +2 до +5 градусів, у східних областях від +1 до +4, і на півдні від +9 до +13 градусів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У понеділок, 4 лютого, опадів також не очікується, окрім Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областях. Там можливий дощ. У західній частині країни вдень від +2 до +6 градусів, в центрі від +3 до +6, в північних областях від +3 до +5 градусів, на сході від +1 до +4, і на півдні від +9 до + 13 градусів.

У вівторок, 5 лютого, в Україну прийде невелике похолодання. У західних областях пройде сніг з дощем, температура повітря вдень складе від +1 до +4 градусів, в центральних областях також від +1 до +4, без опадів, в північних і східних від 0 до +2 градусів, на півдні від +6 до +11.

У середу, 6 лютого сніг з дощем знову очікується тільки на заході України, стовпчик термометра коливатиметься в тому ж діапазоні, що і напередодні, у вівторок. Середня температура повітря по країні вдень складе +2 градуси. Вночі холодніше за все в східних областях - до -5 градусів морозу.

Нагадаємо, що синоптики оприлюднили прогноз погоди на лютий - українцям варто готуватися до лютих морозів, хуртовин та ожеледиці.

Як повідомляв "Знай.ua", лютий снігопад і транспортний колапс у Києві породив безліч забавних фотожаб.

Раніше "Знай.ua" писав, що зима влаштує українцям серйозне випробування: синоптики попередили про плани стихії на початок тижня.