З 2019 року українці будуть отримувати субсидії реальними грошима. Такий процес називається "монетизація субсидій".

Після монетизації субсидій людина буде мати так звані "живі гроші". Вона також самостійно контролюватиме якість комунальних послуг від постачальника та розрахунки за них. Про це під час ефіру на телеканалі "112" заявив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Ми не можемо говорити про можливість зменшення вартості газу в 2-4 рази, як про це деякі популістси заявляють. Але ми можемо говорити про можливість зменшення в два рази або в три рази енергоспоживання. А це значить, що ми можемо зменшити рахунки. І для цього потрібно мати "живі гроші" - зазначив Зубко.

Геннадій Зубко

За словами чиновника, головні відміність відтепер полягатиме в тому, що люди будуть отримувати від держави реальні гроші, а не додаткові кубометри газу чи води. Таким чином також буде можливо контролювати справжній обсяг комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також міністр підкреслив, що завдяки цим змінам громадяни будуть рухатися в напрямку енергоефективності. Ті, хто зараз отримує субсидії, знову починають вчитися платити за комунальні послуги. Вони думатимуть про те, як проконтролювати споживання і вирішуватимуть, що можна для цього.

У проекті Державного бюджету на 2019 рік Уряд заклав достатньо коштів – 55 мільярдів гривень - для того, щоб українці вже з січня отримували "живі" гроші для оплати комунальних послуг. А все, що буде заощаджено завдяки розумному споживанню енергоресурсів, залишалося в сім’ї.

Людина, яка оплачує комунальні послуги, буде отримувати державну допомогу у вигляді субсидій безпосередньо на банківський рахунок.

Нагадаємо, що монетизація субсидій призведе до краху: українцям різко піднімуть пеню, експерт.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", на ліхтарях та ярмарках команда Кличка "відмила" 30 мільйонів: ще більше – на ремонтах шкіл і земельних питаннях.

Також "Знай.uа" писав про те, що кожному українцю дадуть по півтори тисячі: за що гроші та як отримати.