Новий рік за місячним календарем

В китайському місячному календарі Новий рік вважається одним з найбільш важливих і довгих свят, святкові гуляння тривають близько 15 днів. А відзначають його не завжди в один і той же день, так як місячний календар непостійний, і Новий рік припадає на період з 12 січня по 19 лютого. Це свято називають китайським, бо саме з Китаю поширилася традиція відзначати цей день. У цей час прийнято провідувати друзів і родичів, проводять масові гуляння у вигляді костюмованих танців і маскарадних вуличних походів.

Сагаалган — Буддійський Новий рік

Буддисти теж відзначають Новий рік (Сагаалган) за місячним календарем. Весь день і ніч проводиться урочиста служба в храмі, яка закінчується о 6 ранку. Вдома люди накривають святкові столи, де обов'язково повинна бути приготована біла їжа, наприклад, сметана, сир, молоко. У перший день в гості не ходять, а проводять свято з родиною. А ось з другого дня і до кінця місяця вже починають гостювати. Перед Новим роком проводять очисні обряди, щоб викинути всі невдачі і все погане, що могло накопичитися за рік.

Всесвітній день Нутелли

Це день шоколадно-горіхової пасти, яка приносить компанії Ферреро третину її доходу. Саму ж пасту вважають однією з 10 найбільш простих ідей, які принесли мільярдний прибуток. У 2007 році вперше відсвяткували день в Італії. З цього часу у всьому світі влаштовуються концерти, флешмоби, ходи і дегустації різних страв з Нутеллою: торти, булочки, коктейлі. Свято проводять навіть у віртуальному місті Нутеллавілль, де читають вірші, рецепти, які присвячені Нутеллі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Православні свята:

  • Тиждень про митаря і фарисея в 2019 році. Початок підготовки до Великого посту.
  • Священномученика Климента Анкірського.
  • Собор Костромських святих.

Агафій – півхлібник

На Русі цей день отримав назву Агафій-півхлібник, вважався днем домашніх турбот. В цей день, як і багато днів перед цим, перевіряли засіки. Якщо запасів залишалося менше половини, то й худобі, і господарям доведеться голодувати. Також сьогодні було прийнято спостерігати за поведінкою тварин і птахів. Наприклад, якщо вранці кричала синиця, то будуть сильні морози.

Іменини в цей день

Володимир, Геннадій, Євдокія, Катерина, Іван, Йосип, Климент, Макар, Федір

Нагадаємо, стало відомо, скільки українці будуть відпочивати на вихідних на Великдень. Нам світять справжні канікули. У Кабміні затвердили великодні вихідні. Зокрема, повідомляється, що в 2019 році українцям радять зробити 5 вихідних.

Як повідомляв Знай.ua, ось чому не варто ділитися планами на майбутнє. Бог допомагає знайти вірне рішення і шлях в житті.

Знай.ua повідомляв, в Дніпрі дівчина випадково відгуляла весілля з самою собою.

Народні прикмети на 5 лютого Агафій Півхлібник