Українцям приготували нові комунальні муки. Тепер так званий принцип визначення і розподілу небалансу діятиме по-новому.

Варто зазначити, що цей принцип - це різниця між обсягом холодної води, виміряним загальнобудинковим лічильником та сумарним об'ємом використаної холодної води за показаннями квартирних приладів рахунку.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби "Київводоканалу".

Установка лічильника
Установка лічильника

Так, для будинків, де всі квартири обладнані лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподілятиметься між усіма мешканцями пропорційно обсягу споживання. А для будинків, де не у всіх квартирах є лічильники холодної води, обсяг небалансу поділять між квартирами, в яких немає лічильників. Рахуватимуть пропорційно кількості людей, які проживають в квартирі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Тарифи на холодну воду
Тарифи на холодну воду

Для кожного будинку буде свій розрахунковий період, в який будуть знімати показання загальнобудинкового лічильника. Про точну дату "Київводоканал" повинен розповісти через оголошення на будинках і в платіжках. Щомісяця у визначений день представник компанії зніматиме показники. Крім того, може змінитися дата передачі показників квартирних лічильників холодної води. Їх потрібно буде передавати ближче до дати зняття показів загальнобудинкового лічильника.

Варто нагадати, що в Україні заявили про рекордні борги за комуналку – понад 55 млрд грн винні українці за спожите тепло, воду та світло. У лютому вже слід чекати оновлені суми в платіжках за опалення. Крім того, за кілька місяців - у травні знову подорожчає газ, а в липні – електроенергія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці з острахом чекають січневих квитанцій, оскільки протягом останніх кількох місяців вони отримували космічні суми навіть без заявленого подорожчання. На засідання постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу прийшли десятки киян, щоб дізнатися, чому відбувається така значна затримка з установкою безкоштовних лічильників і коли можна очікувати поліпшень в цьому процесі.

Нагадаємо, лютий потужно вдарить по гаманцях українців.

Як повідомляв Знай.uа нові тарифи довели українців до непритомності, знову зросли 1 лютого.

Знай.uа писав, нові тарифи на газ: хто оплатить українцям лічильники.