Повір'я і прикмети

В цей день прикмети на погоду можна було не тільки використовувати для прогнозування найближчих днів або місяців, але і на наступну зиму. Якою буде погода на Григорія Богослова до обіду, такою ж буде погода і всю першу половину наступної зими. За аналогією – друга половина дня може передбачити погоду на другу половину зими в наступному році.

У цей день були і заборони, і рекомендації. Не можна 7 лютого плюватися, стригти волосся і нігті, а також лаятися. Існує повір'я, то той чоловік, який плюне собі під ноги, у того не буде вдалого шляху. Однак, якщо ви розлили молоко, то це віщує довгу радість.

Ще сьогодні потрібно було обов'язково зробити хороші вчинки і згадувати чужі добрі справи. Але і тут була заборона. Не можна було розповідати про власні добрі справи. Адже їх треба творити від чистого серця, для чистоти своєї душі, а Бог і так знає про всі вчинені благі діла. Торговці мали своє повір'я в цей день. Вони носили при собі заговорений шматочок цукру, щоб отримати удачу в комерції.

Прикмети і приказки

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • Якщо випав сніг, то наступна зима прийде пізно.
  • Сильний снігопад в цей день означає, що осінь буде ранньою.
  • Синиця співає – до швидких морозів.
  • Квіти, подаровані жінці в Григор'єв день, приносять щастя.
  • Потрібно бути обережним зі словами. Сказане в цей день збувається.
  • Народженим 7 лютого слід носити обсидіан або хризоліт.

Нагадаємо, стало відомо, скільки українці будуть відпочивати на вихідних на Великдень. Нам світять справжні канікули. У Кабміні затвердили великодні вихідні. Зокрема, повідомляється, що в 2019 році українцям радять зробити 5 вихідних.

Як повідомляв Знай.ua, ось чому не варто ділитися планами на майбутнє. Бог допомагає знайти вірне рішення і шлях в житті.

Знай.ua повідомляв, в Дніпрі дівчина випадково відгуляла весілля з самою собою.

Народне свято «Григор'єв день»