Купити квартиру в новобудові все складніше та здається нереальним сьогодні. Аналітики прогнозують ще один стрибок цін на квартиру в найближчому майбутньому.

Про це пише UBR.

Через здорожчання будівельних матеріалів та будівельно-монтажних робіт, відповідно зросте і вартість квадратного метра.

За прогнозом керуючого партнера компанії AVM Development Group Владислава Кононова, здорожчання витрат на будівництво підскочить на 10% до 15%.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

"Як правило, в ці періоди спостерігається незначний ціновий сплеск на основні види будівельних матеріалів. У 2018 році середнє збільшення цін у квітні склало близько 7-8%, а у вересні-жовтні близько 10-12%", — уточнив Кононов.

Сильніше всього в минулому році піднялися розцінки на металоконструкції і арматуру — на 15-17%.

"В 2019 році ціна на арматуру буде повністю залежати від кон'юнктури на світових ринках, від обсягу експорту української сталі. За деякими прогнозами, її вартість може збільшитися на 10-15%", — вважає Кононов.

Повільніше в минулому році зростали ціни на бетон, цегла, керамічний блок, газоблок і утеплювач — в середньому на 8-10%.

"Зниження темпів будівництва на 30-40% за підсумками 2018 року стало головним стримуючим фактором для зростання цін на ці види матеріалів", — сказав Кононов.

За словами експерта, в 2019 році не буде буму на покупку нового житла в передмісті столиці. Рівень продажу квартир в новобудовах збережеться на рівні минулого року.

Нагадаємо, київська влада повідомила, яким буде перший крок на шляху ліквідації хрущовок.

Як повідомляв портал Знай.ua, стрибок цін на квартири в нових будинках пов'язують на додаткові витрати на зарплати будівельникам.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, скільки коштує нерухомість в різних країнах Європи.

Дивіться: Нові податки для орендодавців та проблеми з законом

Оренда житла: можливі проблеми і як їм запобігти - поради ДФС

Як у податковій дізнаються про нелегальне здавання квартир? Як виявилось - дуже просто... Більше тут: http://t.5.ua/QY7280 👈

Geplaatst door 5 канал op Donderdag 21 juni 2018