У четвер, 6 лютого, курс долара втратив на міжбанку ще 17 копійок, і зафіксувався до вечора в рамках 26,99-27,01 грн за долар.

курс долара
курс долара

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення фінансистів.

У повідомленні йдеться, що за три останні дні "американець" звалився на 51 копійку.

Якби Нацбанк не скуповував надлишки долара, то котирування могли провалитися ще нижче. За оцінками скарбників, він у середньому придбав понад $ 50 млн.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нацбанк
Нацбанк

"Вчорашнє переважання пропозиції валюти над попитом сьогодні посилився на ревальваційному тренді і під впливом результатів вчорашнього аукціону з розміщення облігацій внутрішньої держпозики на 6,7 млрд грн. І інформації від НБУ про подальше пом'якшення валютної політики - зменшення обсягів обов'язкових продажів валюти з 50% до 30 % з 1 березня, дозвіл на репатріацію дивідендів за 2018 рік і намір скасувати резервування коштів під покупку валюти (правило Т + 1) ", - розповів директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Гривня
Гривня

Фінансисти підкреслюють, що одночасно з покупцями ОВДП долар сьогодні активно продавали ще й наші експортери.

Фінансист не чекає скорочення валютних продажів після зниження нормативу по конвертації валютної виручки.

"Зараз компанії конвертують до 80% своєї виручки, і, швидше за все, продовжать це робити. Оскільки такий обсяг гривневого еквівалента їм потрібен для стабільної економічної активності", - пояснив Гриненко.

долар
долар

Зниження безготівкового курсу долара за звичаєм обвалило готівку цінники.

"Готівковий ринок відкрився котируваннями 27,05-27,15 грн ./$, до середини дня вони знизилися до 27,03-27,08 грн ./$", - уточнив Олег Курінний.

Фінансисти прогнозують, що це не останнє падіння курсу. І стабілізацію котирування на міжбанку чекають не раніше понеділка, 11 лютого.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на 7 лютого 2019 року.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Національний банк України проводить чергову хвилю валютної лібералізації, змінюючи або зовсім знімаючи певні обмеження.

Також Знай.ua писав про те, що експерти прогнозують небачене зміцнення гривні.