Фінансові експерти запевняють, що в 2019 році українська національна валюта відчує певний тиск. Економісти пояснили, чого українцям варто чекати від гривні в новому році.

Так, згідно з новим економічним прогнозом, вже в лютому гривня має трохи зміцнітися, але не набагато, бо "не було сильного ослаблення". Про це пише портал "Політека".

Гривня
Гривня

З'явилася думка, що "коридор 28-29 гривень/долар буде актуальний весь перший квартал 2019 року, з можливими відхиленнями від цього коридору на готівковому ринку".

НБУ
НБУ

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Ще один експерт вважає, що в поточному році курс залежатиме від монетарної політики на фоні виплат за держборгом.

"Якщо вдасться успішно пройти цей період, гривня залишиться на поточних рівнях, але однозначно додатковий тиск на нашу валюту в цьому році буде присутній. Іншими словами, в залежності від того, як ми будемо виплачувати зовнішні позики плюс підсумки виборів і порядок нового уряду допоможуть сформувати майбутню монетарну політику і курс гривні на найближчий період часу", - зазначив аналітик.

Варто нагадати, що Національний банк України більше не друкуватиме гривні номіналом 1, 2, 5, 10. Відтепер гаманці Український стануть важче за рахунок збільшення в них металу. Тому що на зміну паперовим грошам прийдуть монети такого ж номіналу. Про це повідомляє сайт rayonka.

"Ці номінали у зверненні цілком замінять монетами. Паперові 5 гривень зникнуть вже в цьому році, 10 трохи пізніше. Далі такі купюри будуть випускати тільки для колекціонерів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у четвер, 17 січня. Порівняно з показниками у середу, 16 січня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 28,00 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Нагадаємо, Нацбанк назвав три головні проблеми 2019: гривня на межі.

Як повідомляв Знай.uа вже у лютому новий закон про валюту змінить життя українців: чого очікувати.

Знай.uа писав, українцям розповіли, що чекає на гривню в найближчі три роки: попереджений значить озброєний.