У неділю, 10 лютого, майже по всій території України опадів не очікується, також збережеться помірне потепління. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, по всій Україні збережеться мінлива хмарність. Температура очікується така ж, як у суботу, 9 лютого. При цьому тільки на сході країни трохи похолоднішає.

Так, у східних областях вдень синоптики прогнозують 0...2 градуси, а вночі -10...-12. На заході вдень очікується 6...8 градусів тепла, а вночі -1...-3.

У північних областях температура повітря вдень -1...1 градус, а вночі -5...-7. На півдні очікується вдень 4...6 градусів, а вночі -1...-3. У центральній частині країни синоптики прогнозують вдень -1...1 градус, а вночі -6...-8.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

У Києві в неділю буде відносно тепла і суха погода. Температура повітря вдень -1...1 градус, а вночі -5...-7.

карта Укргідрометцентру на 10 лютого

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять преподобного Єфрема Сиріна. У народі цей день називали Єфрем Вітродуй. Люди боялись вітру 10 лютого, оскільки він передвіщав сире, холодне літо. Тому і говорили: «Не до добра літнього Єфремів вітер». Ще до нас дійшли спостереження за снігом: якщо сніг, який випав вночі, залишиться на гілках дерев, то й на землі не розтане.

Раніше ми писали про те, що в першій декаді лютого погода в Україні буде відносно м'якою - від невеликих мінусів до плюсів. Ночами очікується мінусова температура, а вдень - вище нуля і сніг. Про це розповів народний синоптик Володимир Деркач.

"У другій декаді лютого до України повернуться морози, але ще не дуже сильні", - пояснив він і спрогнозував рясні опади в останні десять днів лютого.

Нагадаємо, що 8 лютого у Києві відбувся флешмоб, який організувала Асоціація велосипедистів Києва (АВК). Головна мета акції полягає в тому, щоб показати, що погана погода – це не перешкода для їзди на велосипеді в місті.

Як повідомляв портал Знай.uа, на вихідних погода не принесе якихось несподіванок. А ось на початку наступного тижня слід готуватися до сюрпризів. В Україні знову похолоднішає, і передбачаються нові снігопади.

Також портал Знай.uа писав, що, згідно свіжому прогнозом відомого народного синоптика Наталки Діденко, в Україні наприкінці поточного тижня погода зміниться. Будуть морози — до -5 градусів.