У Мелітополі школярка, у якої діагностували захворювання на кір, не дочекалася на прийом лікарів.

Як пишуть місцеві мешканці у соціальних мережах, 14-річна дитина цілу годину просиділа в коридорі поліклініки в очікуванні, що бодай хтось зверне на неї увагу і надасть допомогу.

До хворої дитини лікар не прийшов додому і не приїхала і швидка, хоча дівчинка з матір'ю були спрямовані на прийом до сімейного лікаря.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Чому цю інформацію не долучать до судової справи по Супрун? Це ж наслідки її медреформи!", - пишуть у коментарях користувачі.

Втім, це не єдиний прикрий випадок у цьому місті. Минулого року у Мелітополі на вулиці помер чоловік. Трагедія сталася біля магазину "Титан". За словами очевидців, у чоловіка, скоріше за все, стався серцевий напад. Оточуючі намагалися йому допомогти, але марно.

"Швидка допомога їхала довго, і взагалі коли приїхала, навіть сирени були включені, вийшли, подивилися і розвели руками, і накрили тіло", - повідомили мелітопольці.

До кого швидка може не приїхати?

Згідно з медреформою, карета швидкої допомоги приїде на виклик лише в екстрених випадках, наприклад, коли трапилась аварія. Інші хворі повинні самі їхати в лікарню. Однак у нас ці зміни розтягнуться на кілька років або взагалі не відбудуться, впевнені медики.

Якщо це не екстрена ситуація, то швидка на виклик не приїде. Такі зміни передбачає медична реформа. Бригади приїжджатимуть лише на екстрені випадки, наприклад, на місце аварії. А ось високий тиск, серцевий напад чи надто висока температура у малюків – це вже не проблема швидкої.

Основний момент медичної реформи - якщо раніше бригади ділилися на лікарські та фельдшерські, то тепер залишаються тільки бригади екстреної медичної допомоги. До їх складу входитимуть два парамедики і екстрений медичний технік.

Парамедик має надає тільки екстрену медичну допомогу при травмах або захворюваннях дихальної, серцево-судинної, ендокринної систем, а також пошкодженнях опорно-рухового апарату. Парамедик повинен буде робити хворим уколи, зупиняти кровотечі і робити серцево-легеневу реанімацію. Водії, які повинні перекваліфікуватися у медтехніків, крім турботи про автомобіль, мають допомагати реанімувати пацієнтів.

Довідка: Ліквідація усіх лікарських і фельдшерських бригад, згідно з проектом постанови Кабміну, запланована на січень 2023 року. Замість них, мають працювати вже бригади парамедиків. Наразі жодних умов для цього немає.

Дивіться: Медреформа: у яких випадках швидка не приїде

Нагадаємо, рятувальники оголосили "жовтий" рівень небезпеки в Києві.

Як повідомляв "Знай.ua", у Києві чоловік упав на сходах і загинув. Також "Знай.ua" писав, померла зірка "Хрещеного батька".