Проблеми українських водіїв, котрі користуються машинами на іноземних номерах, екранізують у художньому фільмі. Хоча його швидше можна назвати документальним, адже безпосередню участь у зйомках беруть участь активісти, котрі добре знаються на цьому.

Про це на сторінці у Facebook повідомив Олександр Чернявський, учасник Громадського Руху "АвтоЄвроСила":

"Євробля". Кінематографісти вирішили підтримати "Авто-Євро-Сила", наш рух за доступну розмитнення і зняти комедійний фільм, який розкриє проблему дорогою розмитнення в Україні! Робоча назва фільму - "Євробля" Далі буде!!!", - написав він у коментарі, додавши кілька фото зі знімального майданчику.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Хто саме взявся створити таку картину поки що невідомо. Втім, судячи з анонсу вона отримає популярність серед власників авто.

Слід відзначити, що минулого року Президент України підписав законопроекти №8487 та №8488, які стосуються авто на іноземній реєстрації. Тепер особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам чи розукомплектовувати його.

Також їй заборонятиметься використання такої машини в підприємницькій діяльності чи для отримання доходу. Наприклад, для роботи в таксі.

Дивіться: в Україні перекриті дороги: Масштабний мітинг євроблях

Нагадаємо, в Інспекції безпеки дорожнього руху Національної поліції розповіли, яка дорога на Київщині найгірша та на неї найбільше скаржаться водії.

Як повідомляв "Знай.ua", Міністерство економічного розвитку опублікувало свіжий список елітних автомобілів, власники яких цього року повинні сплатити податок. Транспортний податок в розмірі 25 тисяч гривень залишається на тому ж рівні, що і минулого року. Також "Знай.ua" писав, українські перевізники змушені йти на кардинальні заходи. Вони відмовляються їхати в рейси з очевидної причини – жахливий стан доріг. Приміром, нещодавно у Дрогобичі помітили оголошення з написом: "Автобусів не буде через бездоріжжя".