Кабінет міністрів України на засіданні 13 лютого спростив процедуру митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації "евроблях".

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, в уряді зазначили, що одним із основних чинників тривалого оформлення "євроблях" є доволі складна та тривала процедура їх реєстрації, в тому числі, для підтвердження відповідності екологічним нормам.

Крім того відзначається, що для спрощення оформлення авто та перевірки екологічних норм тепер будуть використовувати технічний паспорт країни останньої реєстрації.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що в українській столиці сталася дуже дивна історія. Так, неизвестній просто "викинув" елітний автомобіль Porsche Panamera на смітник в одному з київських районів.

За інформацією журналістів, на жителі одного з житлових комплексів помітили червоний автомобіль Porsche. Авто стояло припаркованим серед великої кількості сміттєвих баків. Очевидці вважають, що власник "викинув" свій транспортний засіб. Варто зазначити, що машина була на "євробляхах".

Варто нагадати, що міністерство економічного розвитку опублікувало свіжий список елітних автомобілів, власники яких в цьому році повинні сплатити податок. Транспортний податок у розмірі 25 тисяч гривень залишається на тому ж рівні, що і в минулому році. Єдине, що змінилося, це перелік авто, за які стягується такий податок. У 2019 чиновники включили в перелік 299 марок і моделей. У минулому році список був довший на 34 моделі.

Крім того варто відзначити, що 22 лютого закінчується пільговий період розмитнення евроблях. Але і ті "поблажки" влади не всім по кишені. Більшість власників євроблях думають, куди подіти авто і збувають їх за копійки. Сьогодні на сайтах оголошень можна знайти автомобіль за 500 доларів. Для чого їх купують?

На перший погляд здається, що покупка "евробляхи", розмитнення якої обійдеться в 2-3 рази дорожче її вартості – не має ніякого сенсу. Але це не так. Тим більше, що розмитнювати її не обов'язково.

Запчастини для вашого авто

Якщо у вас вже є автомобіль, йому рано чи пізно знадобиться ремонт, заміна деяких частин. Краще всього, якщо це будуть оригінальні запчастини. Якщо ви купите таку ж нерозмитнну іномарку, то надовго позбавите себе від турбот з пошуку запчастин.

Нагадаємо, українські евробляхи потраплять на блакитний екран.

Як повідомляв "Знай.ua", розмитнення євроблях не обов'язкове, якщо знати секрет.

Також "Знай.ua" писав, що водіям впеклися сотні ям, українці ходитимуть пішки.

Митниця не враховує ціну авто: скільки коштує розмитнення евроблях