В одному з київських дитячих садків стався мовний скандал. Батьки одного з дітей зацькували іншої дитини і його маму за те, що вони розмовляють українською мовою.

справа "елітного" дитсадку  LeapKids
справа "елітного" дитсадку LeapKids

Мама дитини в соціальній мережі Фейсбук повідомила наступне: "Що порадите? Мене просять забрати україномовного дитини з російськомовного садка в Києві. Невелике передмову, щоб було всім зрозуміло.
Моєї дочки в дитячому саду дали роль жаби на святі весни. Я відмовилася. Маю право. І не люблю я всіх земноводних (маю право). Одна з мам написала, що моя нелюбов до земноводним принижує її дитини?! (????) У відповідь я і написала, що я не скаржуся, що її російська мова принижує мого україномовного дитини. І тут полізли узкоязычные на мене ... Ось так".

З цього моменту і почалася перепалка між батьками. Деякі говорили, що жінка зі своєю дитиною прибирала у Львів, і навіть наполягали на тому, щоб вона забрала свою дитину з дитсадка, мовляв, йому там не місце.

Одна з передплатниць жінки написала в коментарях: "Знаєте, а мені більше всього подобається, як починають говорити або писати: "Я люблю нашу українську мову, її пісню солов'їні" і т. д", а спілкуються російською мовою, це те ж саме:" Микола я тебе люблю безмежно, але жити буду зі Степаном ".... Я не розумію, люди, ви живете на Україні, розмовляйте українською, чим він гірший російської, це ваша рідна мова, це мова країни, в якій ви народилися і живете".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, у школах та садочках поширений буллінг.

Як раніше повідомляв Знай.uа, в Україні оштрафували підлітка за буллінг в школі.

Знай.uа писав, у Києві розгорівся скандал з-за знущань над дітьми в дитячому саду.