Колишній директор департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації заочно визнаний винним у розкраданні бюджету та службовому підробленні, вчиненими за попередньою змовою групою осіб.

Про це передає харківська прокуратура.

Хабар
Хабар

Наголошується, що екс-директора департаменту розшукують з березня 2015 року. За даними слідчих, він знаходиться на території РФ, де є біженцем. У зв'язку з цим суд задовольнив клопотання прокуратури про заочне судочинство.

Чиновник в період з квітня по листопад 2013 року уклав з одним із ТОВ договори на виконання будівельних робіт і вкрав не менше 1,3 мільйона бюджетних грошей. Наприклад, три заключені договори передбачали реконструкцію очисних споруд, капітальний ремонт теплотраси та будівництво свердловини. Всі об'єкти були в різних райцентрах Харківської області.

Щоб привласнити кошти, директор змовився з директором ТОВ, створивши штучні умови для того, щоб саме ця фірма виграла тендер на проведення ремонтів, а потім уклав з товариством ряд договорів.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

суд
суд

В акти виконаних робіт за цими договорами вносились завідомо неправдиві відомості про обсяг та вартість робіт. Деякі з виконаних послуг існували тільки на папері.

Наприклад, ремонт теплотраси проводився лише в 2011 році. Тоді на об'єкті було зроблено більше, ніж значилося в офіційних документах. Розуміючи, що в такій ситуації підроблення буде складно викрити, злочинці внесли в акти відомості про роботи майже на півмільйона гривень, проте ніяких реальних дій не виконували. За аналогічною схемою вони отримали гроші за частину робіт з будівництва свердловини, а вартість реконструкції очисних споруд була значно завищена.

Екс-директор був засуджений до 8 років в'язниці з позбавленням права займати певні посади на 3 роки, а також зі штрафом та конфіскацією майна. Крім того, суд задовольнив цивільний позов прокурора. Засуджений чоловік повинен сплатити до держбюджету майже 1,3 мільйона гривень.

Матеріали стосовно спільника посадовця, який фігурує у справі, зараз знаходяться на розгляді суду.

Нагадаємо, Дніпро перетвориться в постапокаліптичний місто: ні світла, ні зв'язку

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Депутат проміняв мандат на крадений сендвіч

Також Знай.ua" писав про те, що Скандальний екс-регіонал поїде в Крим "захищати російську мову": краще не повертатися