Українським пенсіонерам проведуть перерахунок пенсій. Вже з наступного місяця розмір виплат зросте на 17-20%.

Як повідомляє Урядовий портал, таку заяву зробив Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко

Павло Розенко

"Це одна з головних позицій реформи, яка була введена. Тепер, незважаючи ні на що, в березні місяці, щорічно 1 березня, буде проводитися осучаснення пенсійних виплат. Вперше за останні 5-7 років ми прийшли до такого процесу, коли можемо гарантувати осучаснення пенсій усім категоріям громадян", - заявив Розенко.

Підняття рівня виплат буде пов'язано в першу чергу з так званим осучаснювати пенсій. В ході перерахунку пенсійних виплат їх розмір збільшиться приблизно на 17-20%.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пенсії зростуть на 17-20%

Також Віце-прем'єр-міністр уточнив, що останній перерахунок проводився майже 7 років тому, якщо не враховувати "осучаснення" у жовтні минулого року.

"Останнє осучаснення відбулося в жовтні 2017 року. Але треба згадати, що до цього моменту 7 років не було жодного перерахунку та осучаснення пенсій", - сказав він.

Віце-прем'єр-міністр запевнив, що в бюджеті достатньо коштів для здійснення перерахунку пенсій.

Нагадаємо, Нелюди напали на беззахисних стареньких заради пенсії: били ногами і бітами. Правоохоронці повідомили, що в будинку жили три жінки — найстаршій 103 роки. Вони нещодавно отримали пенсію. Вранці зловмисники в масках увірвалися в будинок, побили двох жінок бітами і вкрали пенсію і заощадження. Третю мешканку будинку чіпати не стали, так як в силу свого здоров'я вона не могла чинити опір.

Як повідомляв Знай.ua, Банки почнуть частіше перевіряти пенсіонерів та вагітних: розкрито моторошна афера.

Також Знай.ua писав, Три етапи індексації пенсій: кому пощастить, від чого залежить сума.