Легкий заробіток без реєстрації та СМС. На хвилі массового розмитненя "євроблях" не чисті на руку харківські ділки обдурили декількасот містян. Шахраї брали за псевдорозмитнення від тисячі до трьох тисяч долларів, а в деяких випадках навіть забрали ключі від авто.

Як і належить шахраям через декілька днів фальшива контора разом із горе-бізнесменами зникла.

Така ситуація виникла через поспіх. Як відомо пільговий період на розмитнення завершується 22 лютого. після чого доведется сплатити повну вартість. Саме то харківяни вирішили звернутись до місцевих "брокерів".

Офіс аферистів

Занадто довірливі люди передали не тільки гроші, а навіть документи і ключі від своїх авто. Коли люди зрозуміли що й до чого, вони відразу кинулися у поліцію.

З грудня 2018 року харків'яни укладали угоди з фірмою, розташованою на вулиці Шевченка стосовно доставки та розмитнення автомобілів із Польщі, Латвії, Литви та Кореї. 7 лютого 2018 року до Київського відділу поліції почали звертатися громадяни з заявами про шахрайські дії,
– сказала інспекторка сектору моніторингу Київського ВП Яна Кулькіна.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дружина одного з горе-бізнесменів одразу після афери виклала в Instagram відео, де її чоловік буквально купається у грошах.

Скріншот з відео аферистів

Після того, як справою зацікавилися правоохоронці, жінка видалила акаунт. Де зараз цей шахрай і ще один його спільник не відомо. Із групи затримали лише одного.

50-річному Геннадію Мацюкіну вже оголосили про підозру. Втім він переконує, що нікого не обдурював.

Мене хочуть зробити козлом відпущення такі аферисти як Хлєбін і Калінін, які працювали в тому ж офісі, що я орендую,
– заявив затриманий за підозрою у шахрайстві з "євробляхами" Геннадій Мацюкін.

"Потерпілі та свідки вказують, що саме підозрюваний, якому сьогодні обрали запобіжний захід, безпосередньо брав вказані кошти", – зазначив прокурор Харківської прокуратури Руслан Чуб.

Нагадаємо, Українці схопили геніального шахрая: півтора мільйони за хвилину

Як повідомляв "Знай.ua", киньте гроші і тікайте: в Україні набирає обороти нова диявольська афера

Також "Знай.uа" писав, у Києві мама з донькою придумали геніальну аферу: 2 мільйони як з куща