Щороку 17 лютого у різних країнах світу відзначається День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day). Це одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій.

День спонтанного прояву доброти 17 лютого: історія свята

Спочатку свято відзначали тільки в Сполучених Штатах, але зараз воно має глобальне значення і святкується незалежно від громадянства, національності і релігійних переконань.

Навіть найменша доброта ніколи не зникає просто так

Варто відзначити, що День спонтанного прояву доброти найбільш відомий у країнах Західної Європи і в США. Так, у багатьох містах традиційно відбуваються благодійні заходи і марафони, в яких беруть участь відомі актори, громадські та політичні діячі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

На жаль, в Україні це свято поки що не таке поширене, як на Заході. Але все ж є ряд компаній, які організовують у День спонтанного прояву доброти різні благодійні заходи.

Головне в цей день, як закликають організатори, потрібно намагатися бути добрим до всіх. І не просто добрим, а добрим безмежно і безкорисливо. Важливо пам'ятати, якщо людина очікує подяки за свою доброту, це не може вважатися істинною добротою. Ви не повинні розраховувати на те, що станете свідком радості інших і почуєте їх похвалу.

Random Acts of Kindness Day

Добрі справи самі по собі повинні приносити вам задоволення, і при цьому, даючи щось іншим або допомагаючи їм, ви не повинні очікувати нагороди. Це і є справжня доброта.

Не всі в сучасний час здатні проявити доброту до оточуючих людей. У стані втоми і роздратування від щоденних турбот ми все частіше байдуже проходимо повз чужі проблеми, поки вони не торкнуться нас самих.

І тоді ми шукаємо підтримку у тих людей, для яких «безкорислива допомога», «милосердя» і «чуйність» — не просто слова, а сенс життя, що став покликанням.