14 лютого на День закоханих в Укаїні існує добра традиція - більшість молодят хочуть одружитися сам в цей романтичний день. Однак цього року рекорду з кількості пар у РАЦСах не було. Незважаючи на те, що Мін'юст продовжив роботу 94-х закладів до півночі.

Про це повідомляє UBR.

Останній шлюб 14 лютого зареєстрували о 23 годині у Кіровоградській області.

Втім, результати дня святого Валентина все ж вражають: за добу отримали свідоцтво 2439 сім'ї з усіє України. Це на 42 пари більше, ніж у минулого року.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Між тим, це далеко не рекорд. Останній магічною датою, ваблячою молодят, стало 18 серпня минулого року (коханих привернула велика кількість вісімок). Тоді за добу в країні штампи в паспорти отримали 2790 українських пар. А всього за три дні (8, 18 і 28 серпня) у країні з'явилося 5556 молодих сімей.

Як додали у Міністерстві юстиції, 14 лютого 2019 року більшість шлюбів не були спонтанними. Більшість українців заздалегідь обрали цю дати та подали заяви. Однак знайшло чимало і тих, хто скористався новою послугою "шлюб за добу". Таких налічується 359 пар. Якщо врахувати, що, наприклад, в сервісі Готово! вона коштує мінімум 4,8 тис. грн., раптовий порив зв'язати себе узами шлюбу обійшовся молодим українцям приблизно в 1,7 млн. грн.

У відомстві також уточнили, що найбільше пар одружилися у Дніпропетровській області (231 пара). Трози менше - у столиці (211). А ось у Львівській області, незважаючи на географічну близькість до Європи, звідки до нас і прийшов свято, свідоцтво про шлюб вчора отримали лише 174 пари.

Нагадаємо, зірки Кварталу 95 показали своїх коханих.

Як повідомляв портал Знай.ua, молода пара з Херсона своєю історією розчулила всю Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Меган Маркл та принц Гаррі роз'хались на День святого Валентина.

Дивіться: Одруження по-новому в Україні