За повернення Уляни Супрун на посаду в. о. міністра велись цілі баталії. І от нарешті це сталось – Кабмін повернув Супрун до роботи. Однак, замість важливої заяви, яка б підтверджувала, що вона гідна цього поста, Уляна Супрун взялась за старе – розвінчування міфів.

У Facebook виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я України появився свіжий пост, у якому Уляна Супрун заявляє, що після перенесеної простуди діти можуть бути заразні ще два тижні, однак це не привід скасовувати відвідування навчальних закладів. Вона зазначила, що миття рук перешкоджає поширенню вірусів.

Дітям можна ходити в школу з невеликою температурою і кашлем, заявила 17 лютого в Facebook виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Ваша дитина сильно кашляє! Притримайте її вдома, бо вона всіх тут позаражає”. Така фраза знайома багатьом і дуже ускладнює життя і дітям, і батькам. Інколи дитину справді треба залишити вдома, але в деяких випадках ці запобіжні заходи зайві. ... За рекомендаціями Американської академії педіатрії, нежить чи кашель, який триває після перенесеної хвороби, не є перешкодою для відвідування садка або школи ", - написала Супрун.

При цьому вона зазначила, що відвідувати навчальний заклад дитині з нежиттю або кашлем можна тільки при дотриманні трьох умов: дитину оглянув лікар і дозволив ходити в школу чи садок; температура тіла дитини нижча за 38 ° C, і не в результаті дії жарознижуючих, а сама по собі; дитина активна, добре себе почуває.

“Ваша дитина сильно кашляє! Притримайте її вдома, бо вона всіх тут позаражає”. Така фраза знайома багатьом і дуже...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 17 februari 2019

"Винятки становлять періоди епідемії грипу. У такий час кашель, нежить або хворе горло - вагома причина залишити дитину вдома. Якщо є одночасно один або кілька респіраторних симптомів: хворе горло, кашель або нежить і температура вище 38 ° C, то потрібно йти на прийом до лікаря. Якщо вважаєте, що дитині складно їхати в лікарню - порадьтеся з лікарем. При необхідності він може вирішити здійснити візит додому", - продовжила Супрун.

За її словами, дитина, яка перехворіла застудою, може бути заразною до двох тижнів, навіть якщо у неї немає видимих ​​симптомів. "Тому так важливо, щоб діти в колективі регулярно мили руки. Це ефективно перешкоджає поширенню інфекцій", - додала в.о. голови МОЗ.

Вона також перерахувала випадки, при яких дітям не можна відвідувати школи та садки: дитина не може брати участь у всіх заняттях через хворобу, вона втомлюється, потребує сну; під час гострої фази інфекційного захворювання, при температурі вищій 38 ° C, при появі респіраторних симптомів; якщо дитина виглядає хворою - плаче, у неї утруднене дихання, є висип, який швидко поширюється.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Кабінет Міністрів дозволив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України, крім виняткових повноважень міністра як члена Кабміну.

Як повідомляв портал Знай.ua, Гройсман розповів, коли Супрун стане міністром: справа за коаліцією

Також Знай.ua писав, Супрун дала українцям нову порцію "життєво важливих" порад: допоможуть дієти і ліки.