Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця попередила про те, що 19 лютого Землю накрила найсильніша в лютому магнітна буря.

За даними вчених, прогнозуються магнітні збудження, близькі до магнітної бурі першого рівня G1, а вже 20 лютого астрономи очікують магнітну бурю першого рівня G1.

Згідно зі стандартною шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), а також на початок міграцій тварин.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відображаються магнітні коливання і на здоров'я чутливих до цього людей - їм традиційно радять скоротити вживання жирної їжі, більше бувати на свіжому повітрі і дотримуватися режиму сну.

Наступні магнітні бурі можливі 22, 27 і 28 лютого, але їх відчують не всі. останні місяці на Сонце спостерігалося затишшя, оскільки зірка вступила в період мінімуму активності. Це був самий затяжний період спокою, починаючи з 2008 року.

Магнітні бурі: як вберегтися?

Від магнітних коливань страждає до 70 відсотків населення. І особливо люди похилого віку з хронічними захворюваннями. Насамперед вам необхідно дотримуватися таких правил, аби зменшити негативні наслідки впливу на організм:

Відмовитися від алкоголю, жирної, гострої та солоної їжі

Натомість віддати перевагу легким стравам, наприклад, з овочів та курятини. Каву та чорний чай краще замінити на чисту воду або трав’яні чаї – із шавлією чи валеріаною. Полегшити головний біль допоможе м’ята. Такий чай можна пити тричі на день.

Частіше бути на свіжому повітрі

Терапевти радять частіше влаштовувати прогулянки і відмовитися від фізичних навантажень. Пережити бурі допоможе відпочинок, сон та медитація.

Раніше лягати спати

Пам'ятайте, що сон здорової людини триває не менше 8 год. на добу. У період магнітних був корисно буде й подрімати вдень.

Уникати стресів

Психологи радять у цей період берегти нерви та максимально зосередитися на приємних речах. Під час спілкування з колегами та рідними намагатися не проявляти негативних емоцій.

Дозволяти собі маленькі приємності

Купіть те, що давно хотіли, потіште себе новою сукнею або духмяним смаколиком. Таким чином, ви покращите собі настрій та більше посміхатиметесь.

Дивіться: Як пережити магнітні бурі?

Нагадаємо, експерти з Сполучених Штатів Америки вважають, що на засніженій території в Антарктиді розбився непізнаний літаючий об'єкт. Як повідомляв "Знай.ua", прибульці з Нібіру позбавлять жінок чоловічої уваги. Також "Знай.ua" писав, що астрологи оприлюднили дієві поради для кожного знаку Зодіаку.