Минуло більше 5 років від Революції Гідності, але події 2014-го на Майдані Незалежності у Києві досі знаходять відлуння у сучасності. Красномовний випадок на сторінці у Facebook днями описав журналіст Євген Спірін.

Він став свідком оточення з боку правоохоронців біля главку на Богомольця. На вигляд кожному тут було не більше 20-25 років, екіпіровка звична.

"І прямо на будівлю з проектора відеоряд, де петушня з беркута б'є жінок і чоловіків ногами в обличчя. І кийками, і кулаками. І ці молоді так поглядають на відео і куточками рота посміхаються. "Ось був час", мовляв. І тут на тлі всього цього під'їжджає патівен-автозак для пакування. І на ньому напис: служити і захищати. А тут відео. На ньому людей вбивають на Майдані. А ці посміхаються. Служити. Захищати. І всередині будівлі нікого немає. Або є але поховалися. Тому що їм с*ать. Розумієте? І стоїш такий, ніби й провулок Фортечний чистий, і боїв вже немає, і всі живі навколо, а дивишся на ці шоломи і с*ка ненависть до них. Ненависть люта. Начебто він твою собаку отруїв. А він же начебто нічого, стоїть собі, робота у нього така", - пише Спірін.

Революція Гідності, річниця на Майдані Незалежності
Революція Гідності, річниця на Майдані Незалежності

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За його словами, навіть коли дивився в обличчя людям "по той бік", здавалося, що все повториться – і побиття, і погрози. Справа тут у психології, котра збереглася з тих часів, впевнений журналіст:

Революція Гідності, річниця на Майдані Незалежності
Революція Гідності, річниця на Майдані Незалежності

"Але дивишся на його пращурів і посмішку і знаєш, трохи що, так він схопить палицю і відп**дити, та так, що кишку не збереш. Тому що йому в кайф. Це психологія. Йому нічого не треба, у нього владу. Уявляю, як вони перекидають відсів з Рашки, де всякий непотріб типу ОМОНу б'є вагітних на акціях. Типу: "йоу, заціни як відпрацювали". І всі сміються. Тому що вони і йшли туди за цим. Тому що треба. І ось с*ка ніяк цю злість тваринну проти них не побороти. Я, звичайно, за діалог і правове рішення, за закон і порядок, але міняти там всередині нічого. Вони не хочуть служити, і не хочуть захищати. Вони хочуть палицею по яйцях і "лягай, Бандера". А там і сфоткати можна. Колективно, поставивши ногу на побитих", - підсумував він.

Дивіться: П'ята річниця Революції Гідності: з чого все почалось і як розвивались події боротьби

Нагадаємо, підлітки "взяли штурмом" харківське метро.

Як повідомляв "Знай.ua", у Харкові викрили банду наркоторговців у погонах. Також "Знай.ua" писав, що у Києві молодий хлопець вчинив самогубство.