Минулого тижня курс долара до гривні зріс на всіх сегментах валютного ринку.

Про це пише "businessua.com".

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,90 грн до 27,25 грн (+1,3%). Разом з тим, зріс попит на купівлю іноземної валюти в банках.

долар

"При аналізі динаміки долара за минулий тиждень видно, що підсумкове зростання не було занадто рівномірним. Основна його частина припала на першу половину минулого тижня, а вже минулої п’ятниці і понеділок долар на міжбанку незначно, але знижувався. Основна причина – майбутні терміни платежів підприємств у бюджет", – говорить аналітик Вадим Іосуб.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще


За словами експерта, у найближчі дні варто очікувати більш агресивну поведінку долара. До кінця тижня курс "зеленого" знову поповзе догори, хоч ріст по відношенню до національної валюти буде досить "скромним".

гривня

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 27,3 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 27,2/27,4 грн", – прогнозує він.

Нагадаємо, в 2019 році Україні загрожує значне коливання національної валюти. Про це розповів економіст Олександр Охріменко.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у держбюджеті-2019 зазначено, що в на кінець цього року долар буде коштувати 29,4 грн. Однак експерти не виключають, що "зелений". перевалить через позначку в 30 грн/дол.

Також Знай.ua писав, що ціни на товари і послуги обганяють доходи українців. Все це відбувається через зростання інфляції.

Економісти розповіли, як поводитиме себе долар цією весною.

Дивіться: Як себе поводитиме долар у 2019 році