Мовні квоти на радіо і телебаченні сприяли тому, що мешканці східних регіонів України більше не вважають українську чужою. Письменник Сергій Жадан задоволений тим, що в публічному просторі її стало більше.

Він вважає: "Української не стало більше на вулицях Харкова, але збільшилася її кількість в публічній сфері, в оголошеннях, рекламі, візуальному наповненню міста. Змінилося ставлення до неї. Вона не сприймається як чужа мова. Її не вважають чимось екзотичним і стороннім в просторі східних мегаполісів - у Дніпрі, Одесі, Запоріжжі. Навіть не розмовляючи нею, люди сприймають її як свою. Це дуже важливий психологічний крок. Це вже можна оцінювати, як певні зміни, трансформації. Трансформації позитивні".

Однак при цьому він не чекає багато від закону про українську мову, який, як вважає Жадан, не буде впливати на популяризацію української в повсякденному спілкуванні.

Письменник наголосив: "Дуже важливо, щоб міста України заговорили українською. Якщо це відбудеться, то тільки природним шляхом. Я не вірю, що міста можуть заговорити українською після того, як президент або президентка України підпишуть закон про українську мову. Мовою не починають говорити після підписання закону".

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що відомий лікар Євген Комаровський розповів українцям про своє бачення сучасної медицини і те, як повинні працювати лікарні та аптеки. Він заявив: "Перше - я б зробив нормального лікаря. Щоб я щось міг вимагати від лікаря, лікар повинен отримувати нормальні гроші. Точно так, до речі, ми нічого не зробимо поліції".

Як повідомляв портал "Знай.uа": незабаром відбудеться чергове планове подорожчання сигарет для українців. Згідно з анонсованими змінами, через нетривалий час пачка сигарет коштуватиме власникам шкідливої звички у 100 гривень, як мінімум.

Також "Знай.uа" писав, що одного з сержантів батальйону спеціального призначення у Львівській області звинуватили в сутенерстві. Як стало відомо, заповзятливий хлопець займався прибутковим бізнесом в робочий час, а також доплачував керівництву, щоб воно не помічало відсутності співробітника.