За попередніми прогнозами, весна прийде до нас дуже рано. У 2019 році її варто очікувати в середині березня. Про це заявила бабак Маруся.

У Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі бабак, на ім'я Маруся, передбачила ранній прихід весни.

Зі слів директора, в їх центрі є два бабака, які передбачають весну. Цікаво, що роблять вони це на велике християнське свято - Стрітення Господнє. Відомо, свято Стрітення виникло в церкві Єрусалиму і з'явилося в її богослужбовому календарі в IV столітті. Спочатку воно сприймалося не як самостійне свято, а як день, завершальний 40-денний цикл після свята Богоявлення.

Директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру додав, що в цьому році один із бабаків рано прокинувся, був дуже активним і багато пищав. А це означає, що прихід весни вже зовсім близько. В середині березня можна очікувати тепло і сонце.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

А ось другий бабак, її звуть теж Маруся, не прокинувся ще. Вона завжди прокидається пізніше своєї подружки.

Цікаво, що на честь цих милих тварин навіть створили свято - День бабака. Почали святкувати цей день у США і Канаді, а Україна підхопила цю цікаву ідею. Примітно, що саме в цей день бабаки вилазять із своїх нір і пророкують весну. Тому, саме в День бабака до них потрібно бути дуже уважними.

Ось так і в Україні з'явилися свої бабаки-синоптики. Відомо, у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі ще був бабак Тимко, який теж передбачав ранню весну.

Нагадаємо, бабак Тимко з Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру передбачав весну, але з невеликими проблемами.

Як раніше повідомляв Знай.uа, як в Україні святкують День бабака. Цей день святкується щороку другого лютого. Саме другого числа останнього місяця зими з нори вилазить бабак і пророкує весну.

Знай.uа писав, що таке весняний авітаміноз. У більшості людей він з'являється в результаті нестачі вітамінів. Не варто ними нехтувати.