З Європи в Україну йде потужний холодний фронт, який несе різке зниження температури, дощі та сніг. Протягом наступних днів, аж до наступного тижня, в Україні похолодає і пройдуть дощі зі снігом. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

Так, у четвер, 21 лютого, на північному сході країни вже значно похолодає, а небо затягнуть дощові і снігові хмари. Температура опуститься до -2 нижче нуля. На заході, в частині центральних, східних і південних областей до +3-7 тепла, але буде хмарно і дощитиме.

У п'ятницю, 22 лютого, значне похолодання прийде на всю територію країни. На заході похолодає до -1-3, на півночі і сході до -5-8 і навіть на півдні місцями до -1 нижче нуля. На заході, сході та у частині центральних регіонів – сніг, на півдні мокрий сніг з дощем.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У суботу, 23 лютого, сніговий фронт піде з України. Але потепління не очікується. Разом з сухою і сонячною погодою посиляться морози. Температурний режим збережеться на рівні попереднього дня, але можливе зниження температури на 1-2 градуси. Вночі місцями морози сягатимуть -10-13 градусів.

У неділю, 24 лютого, погода прогнозується на рівні попереднього дня. На більшості території України без опадів і морозно. Лише в деяких регіонах північного сходу можливий сніг.

У понеділок, 25 лютого, морози кілька відступлять. Можливо потепління на 1-2 градуси. Захід, північ та північний схід країни знову накриє снігом. У центрі і на півдні – без опадів.

Раніше ми писали, що українцям варто приготуватися до короткочасної хвилі холоду, після якої настане тепла погода. Про це повідомляє кліматолог Василь Троцюк.

Фахівець відзначає, що зараз середньодобова температура у західній частині України перевищує 0 градусів, там навіть випав дощ. Якщо цей показник і така погода збережеться протягом п'яти днів, то це буде означати прихід метеорологічної весни.

Нагадаємо, підступне сонце захопить Україну.

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо, коли повернеться зима.

Знай. ua писав, що зима не збирається залишати Україну.